Ο Στέφανος Κορκολής τραγουδά για το Πανεπιστήμιο Πατρών

Η εκδήλωση για τον εορτασμό της 54ης Επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19.30 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Η επέτειος αυτή έχει μια ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το ΠανεπιστήμιοΠατρών, καθώς συνδυάζει τον εορτασμό της ιδρύσεως του Ιδρύματος αλλά και τον εορτασμό του προστάτη άγιου των Πατρών, Αγίου Ανδρέου.

Κατά τη φετινή χρονιά το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει την πενηντατετράχρονη προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και του πολιτισμού, της έρευνας και της εκπαίδευσης,αλλά και την υψηλή θέση που κατέχει στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, καθώς αποτελεί το πρώτο Πανεπιστήμιο με Πιστοποίηση Διασφάλισης Ποιότητας στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τησυναυλία «Τραγουδάμε τους Ποιητές  μας», με τον διεθνούς φήμης συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα ακουστούν συνθέσεις μεγάλων δημιουργών, (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λάγιος, Σπανός κ.α.), όπως επίσης και μελοποιημένα ποιήματα των Κ.Π. Καβάφη, Ο. Ελύτη, Γ. Σεφέρη (σε πρώτη εκτέλεση), σε σύνθεση Στέφανου Κορκολή, ταξιδεύοντας το κοινό στο μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.

Ερμηνεία: Σοφία Μανουσάκη, Σαξόφωνο – φλάουτο: Βασίλης Δεφίγγος, Κιθάρα: Κωστής Πυρένης, Πιάνο: Στέφανος Κορκολής.

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό.