Καθηλωτική και με συναρπασικές αναλύσεις η παρουσίαση του "24 Ώρες Ακόμη"

Μια εκδήλωση με βαθύτατα νοήματα, ειλικρινείς προσεγγίσεις, καθηλωτική και ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν τελικά η παρουσίαση του μυθιστορήματος "24 Ώρες Ακόμη" του εκδότη και δημοσιογράφου Ανδρέα Χριστόπουλου. Πάνω από 150 θεατές άκουσαν τον Γ. Κύρτσο να περιγράφει χειρουργικά ένα - ένα τα επίπεδα του αφηγήματος, όλοι οι υπόλοιποι παρουσιαστές πρόσθεταν πτυχές της ιστορίας που αφορούσαν την πολιτική, τα Μέσα Ενημερωσης, τον ξερολιμό του διαδικτύου, την έλλειψη παιδείας κ.α.

Ο Β. Κοντογιαννόπουλος στηλίτευσε το κομματικό - πελατειακό κράτος θεωρώντας την κύρια αιτία της καταστροφής της χώρας, ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για την αδυναμία του μοναχικού ανθρώπου να τα καταφέρει, ο Ηρακλής Ρούπας μιλησε για την Πάτρα των χαμένων ευκαιριών ενώ ο Γιάννης Παπαναστασόπουλος μίλησε για την αισιοδοξία του συγγραφέα που περιγράφει μικρές νησίδες ευτυχίας.

Ο Ανδρέας Χριστόπουλος, παίρνοντας το λόγο στο τέλος θα πει: "Δεν υπάρχει συλλογική σωτηρία. Μπορεί όλοι μαζί να ενισχύσουμε την ομάδα μας ή να δωσουμε αίμα για τον συνάνθρωπο μας, όμως καθημερινά αποδεικνύεται ότι για τον εαυτό σου είσαι εσύ και μόνο εσύ υπεύθυνος για το πως θα αντιμετωπίσεις αυτόν τοα αδιανόητο πρωτογονισμό που σε πολεμά από παντού".

Μίλησε επίσης για το χρόνο "που είναι το κύριο θέμα στην ιστορία", τονίζοντας ότι "σε αυτή τη σύντομη διαδρομή που λέγετσι ζωή, ο πλούτος είναι ο χρόνος αλλά ακόμα και αν τον έχεις χρειάζεσαι παιδεία για να ξέρεις τι να τον κάνεις".

Πολλές οι επώνυμες παρουσίες επιχειρηματιών (Θ. Δούρος, Ν. Παπαλέξης, Θ. Ρέλλος, Γαβρίλης Σταυρόπουλος κ.α.) πολιτικών (Κατσικόπουλος, Καράβολας, Τζανάκος, Χρυσανθακόπουλος κ.α), ο εισαγγελέας Εφετών Ευριπίδης Νικολάου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δημ. Δημητρόπουλος και πολλοί άλλοι.

Όλοι οι ομιλητές μίλησαν θερμά για μια κινηματογραφική ιστορία "η οποία περιγράφει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο" 

(Από Δευτέρα φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση αλλά και πλήρες βίντεο με τις παρεμβάσεις)