«Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου»

Μνήμες και συναισθήματα θα ξυπνήσει η αφιερωματική παράσταση «Το Αίγιο μέσα από το φακό του Θεόδωρου Αγγελόπουλου» που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012, ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΠΟΛΛΩΝ» από το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου– Ηδύφωνο, με την τιμητική συμμετοχή της σπουδαίας ηθοποιού Εύας Κοταμανίδου και της ερμηνεύτριας Έλλης Πασπαλά.

Η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αιγιαλείας είναι αφιερωμένη στον διεθνούς ακτινοβολίας καταξιωμένο σκηνοθέτη μας  Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος κυρίως μέσα από το «ΘΙΑΣΟ», που έχει καταταχθεί μεταξύ των 100 σπουδαιότερων κινηματογραφικών ταινιών  όλων των εποχών παγκοσμίως, αλλά και το «Μελισσοκόμο» ταξίδεψε  το Αίγιο σε όλο τον κόσμο, αποτυπώνοντας με τις εικόνες του μια στιγμή της ιστορίας της πόλης.

Στην οθόνη του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΠΟΛΛΩΝ» θα ζωντανέψουν «εικόνες ζωής» από το παρελθόν,  όπως τις αποτύπωσε ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο «Θίασο»  (1974-1975) και στο «Μελισσοκόμο» (1986), εναλλασσόμενες  με εικόνες του σήμερα ενώ αυτόπτες μάρτυρες των γυρισμάτων των δυο ταινιών θα «καταθέσουν» τις εμπειρίες τους και θα μιλήσουν για τη γνωριμία τους με το μεγάλο μας σκηνοθέτη.

Ανάμεσά τους ο δημοσιογράφος και πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού τύπου κ. Φάνης Ζουρόπουλος, ο αντιδήμαρρχος Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας Λεωνίδας Μαυρουδής και οι συμπολίτες Ιωάννης Βεργοπουλος, Σπύρος Γεωργίου, Γιώργος Καλφόπουλος, ο Αθανάσιος Λυμπέρης, Χρήστος Παρίσης, Δημήτρης Πλέσσας, Σπύρος Ποταμίτης και Ανδρέας Τασόπουλος.

Τη μαρτυρία της για το σκηνοθέτη θα καταθέσει η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου, αγαπημένη πρωταγωνίστρια του Θόδωρου Αγγελόπουλου  ενώ θα συμμετάσχει τιμητικά η Έλλη Πασπαλά η οποία με την αισθαντική  φωνή της θα ερμηνεύσει  ένα τραγούδι αφιερωμένο στο Θόδωρο Αγγελόπουλο σε μουσική  Σάκη Παπαδημητρίου και στίχους  Μαρίας Παναγιωτακοπούλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας για τη διοργάνωση εκδηλώσεων για πρόσωπα και γεγονότα που έχουν άμεσα ή έμμεσα διαδραματίσει ρόλο στην  ιστορία του λιμανιού του Αιγίου. Έχουν προηγηθεί οι εκδηλώσεις:  ΛΙΜΑΝΙ ΑΙΓΙΟΥ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ-ΑΥΡΙΟ (Νοέμβριος 2011), «ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ» (Αύγουστος 2012)

«Το ευχαριστώ μας στο σκηνοθέτη ήταν οφειλόμενο» δήλωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Αιγιαλείας κ. Μαρία Τσουκαλά σχετικά με την εκδήλωση και συνέχισε αναφέροντας ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται σε δύσκολους καιρούς  που έχουμε ανάγκη από αναχώματα και  ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ήταν ένας από τους ανθρώπους που αγωνίζονταν με το δικό του τρόπο για το μέλλον της χώρας μας όπως πολλοί άλλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες.