Συμπαράσταση προς τους πρόσφυγες από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ(ΦΩΤΟ)

Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πάτρας, πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 24 έως τις 30 Οκτωβρίου, δράση συμπαράστασης στους πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα μας, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Η συμμετοχή των πολιτών της Αχαΐας σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης ήταν μεγάλη. Ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να είναι πάντα κοντά σε δράσεις αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, δίπλα στο δοκιμαζόμενο άνθρωπο, που το Κίνημα θέτει πάντα ως προτεραιότητα.


Πάτρα: Έγινε η δράση συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. (pics)

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν θα προωθηθούν τις επόμενες ημέρες στις δομές υποδοχής μεταναστών, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η δράση συμπαράστασης στους πρόσφυγες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στα γραφεία του Κινήματος στην Πάτρα, όπου έγινε προβολή βίντεο από τη συνέντευξη σε Έλληνα δημοσιογράφο του δολοφονηθέντος σοσιαλδημοκράτη ηγέτη της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε, με θέμα "Δημοκρατικός Σοσιαλισμός – Πολιτική για τους μετανάστες». Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων πάνω στο θέμα.


Πάτρα: Έγινε η δράση συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. (pics)

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑτος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, στις συνεχείς επαφές του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τονίζει ότι η μετανάστευση είναι παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο, τουλάχιστον σε ότι αφορά την Ευρώπη, απαιτεί μια συνεκτική πολιτική εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επαρκή χρηματοδότηση, ενώ έχει προτείνει τη δημιουργία του θεσμού του Ευρωπαϊκού Ασύλου για τους πρόσφυγες».


  Πάτρα: Έγινε η δράση συμπαράστασης προς τους πρόσφυγες από το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. (pics)