Μιλτιάδης Βέρρας: Στέρεο θεμέλιο ο Τσίπρας στην Πρωθυπουργία

Την απόλυτη στήριξη του στον Αλέξη Τσίπρα που όπως τονίζει, αγωνίζεται για τα συμφέροντα των πολλών και αποτελεί την εγγύηση για να ξεφύγει η χώρα από το συντηρητικό ακταστημένο και να δει ξανά άσρη μέρα, εκφράζει με δήλωσή  του, ο πρώην Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδης βέρρας.

"Οι εκλογές της 25ης Γενάρη χαρακτηρίσθηκαν από την ιστορικότητα της πολιτικής περιθωριοποίησης των κομμάτων, που οδήγησαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία της και σε 7 μήνες διαμόρφωσε όρους μεταλλαγής της κοινωνίας, καθώς έθεσε τις βάσεις για τον πολυπόθητο μετασχηματισμό, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα και την ανακούφιση των πολλών.

Το αντιδραστικό κατεστημένο της χώρας τούτες τις μέρες πολεμάει λυσσαλέα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη τσίπρα για να επαναφέρει τη χώρα στη συντήρηση και να εξασφαλίσει την συγκάλυψη και ατιμωρησία ενός διεφθαρμένου συστήματος, που τρέφεται από τθς πολιτικές λιτότητας και ύφεσης και θέλει να κινείται το μεγαλύτερο μέρος του λαού στα όρια της ακραίας φτώχειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως Πρωθυπουργός, έδωσε σκληρές μάχες τους προηγούμενους μήνες για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολλών. Υπέγραψε, βέβαια, μια συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές μας που έχει σκληρό πρόσημο. Δίνει, ωστόσο, την ευκαιρία αυτή η συμφωνία προκειμένου να γίνουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για την ρύθμιση του χρέους, που σήμερα είναι μη βιώσιμο, γι’αυτό και ανατροφοδοτεί την κρίση.

Με το χρέος βιώσιμο, με τα 35 δις ευρώ της ποσοτικής χαλάρωσης, με αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσω ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, με κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2016, με προστατευμένη την πρώτη κατοικία, με ευνοϊκή ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» και συνολικά με πολιτικές κοινωνικής ευαισθησίας, μπορεί ο Ελληνικός λαός να ελπίζει ότι θα δει πάλι «άσπρη μέρα».

Είναι ιστορικό χρέος του Ελληνικού λαού και Αχαϊκού λαού να ματαιώσει τα σχέδια των νοσταλγών της ασυδοσίας και των εκφραστών του απάνθρωπου νεοφιλελευθερισμού. Ο τόπος έχει μπροστάρη στον κρίσιμο αγώνα την ηθική, την εντιμότητα και την άφθαρτη πολιτική προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα. Η ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του θ’αποτελέσει το στέρεο θεμέλιο για μια Ελλάδα της ελπίδας, της ανάκαμψης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας. Οι καιροί ου μενετοί."