Κορινθία: Δημιουργείται μονάδα κάνναβης - Ενδιαφέρον εταιρίας και για την Αχαΐα

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, η αδειοδότηση της πρώτης στην χώρα, ολοκληρωμένης μονάδας καλλιέργειας και επεξεργασίας φαρμακευτικής κάνναβης, που θα λειτουργήσει στην Κόρινθο.

Πρόκειται για απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου «Ολοκληρωμένη Μονάδα Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Φαρμακευτικής Κάνναβης», της εταιρείας «Tikunolam» στην περιοχή Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων με την οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφασίζει «την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και περιορισμών για το έργο, η εφαρμογή των οποίων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίησή του και βαρύνει τον φορέα εκτέλεσης και λειτουργίας του».

Η επένδυση πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές του 2019, αν φυσικά δεν προκύψουν εμπόδια. Η μονάδα περιλαμβάνει την θερμοκηπιακή καλλιέργεια και βιομηχανική επεξεργασία των ανθέων της κάνναβης, προς παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων.

Πρόκειται να λειτουργήσει σε έκταση 40 στρεμμάτων περίπου, στην εκτός σχεδίου άτυπη βιομηχανική περιοχή «Λούτσα Παππά» Εξαμιλίων του Δήμου Κορινθίων, δίπλα στο πεδίο βολής.

Η παραγωγική μονάδα θα στεγάζεται σε ισόγειο βιομηχανικό κτίριο με εμβαδόν 2.050 m2, όπου θα παράγονται προϊόντα κάνναβης (αποξηραμένα μπουμπούκια ανθέων, έλαια, κάψουλες κ.τ.λ.).