Θεοχάρης από Πάτρα: "Το φορολογικό νομοσχέδιο είναι λογικό, αναλογικό και δίκαιο"

Στην Πάτρα βρίσκεται ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χάρης Θεοχάρης. Το πρωί μετέβη στη Δ.Ο.Υ. Πάτρας, ενώ στη συνέχεια, Στις 12:30 είχε συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους φορέων, καθώς και με το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πάτρας στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, τονίζοντας πως είναι έτοιμος να βρεθούν λύσεις για την ενίσχυση των οικονομικών υπηρεσιών. Παράλληλα, αφήνει ανοικτό «παράθυρο» για νέες επιπρόσθετες ρυθμίσεις στις φορολογικές οφειλές και σειρά διευκολύνσεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων που αντιδρούν σε αυτό, ο υφυπουργός υποστήριξε ότι "μετά τις αλλαγές που έγιναν,  στη διάρκεια της διαβούλευσης κανείς δεν έχει δικαιολογία να συνεχίσει οποιαδήποτε αντίδραση κατά του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο είναι λογικό, αναλογογικό και δίκαιο" σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με εκπροσώπους  φορέων, καθώς και με το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πάτρας, στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

"Καλούμε τους δικηγόρους και οποιονδήποτε άλλον αντιδρά σε αυτό το νομοσχέδιο να σταματήσουν την αποχή. Δεν υπάρχει κανένας λόγος. Τώρα είναι οι άλλες δράσεις, οι οποίες ξετυλίγονται. Όταν η καταποπλέμηση της φοροδιαφυγής φέρει αποτελέσματα, αυτά γυρίζουν και θα γυρίσουν, είτε ως κοινωνικό κράτος, είτε ως μειωμένοι φορολογικοί σνυτελεστές σε όλη την κοινωνία".

Ως προς το αίτημα ρυθμίσεων επισήμανε πως "πρέπει να δούμε και να εξετάσουμε με σοβαρό τρόπο και μελετώντας τι χρειάζεται, ώστε οι πάγιες ρυθμίσεις να καλύπτουν τον κόσμο της αγοράς και να επιτρέπουν σε αυτούς που θέλουν και μπορούν, να επανέλθουν και να σταθούν στα πόδια τους".

Όσον αφορά στις ελλείψεις προσωπικού στις τοπικές οικονομικές υπηρεσίες, σχολίασε ότι "Η ενίσχυση του προσωπικού της ΑΑΔΕ αποτελεί διακηρυγμένο στόχο για τη νυν διοίκηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Να είστε βέβαιοι γι’ αυτό. Ασφαλώς, οι όποιες προσλήψεις θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που μας επιτρέπει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και ο συνολικός προγραμματισμός των προσλήψεων σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα της χώρας μας. Άλλωστε, γι’ αυτό ήρθα στην Πάτρα αυτοπροσώπως. Για να ακούσω τους εδώ συναδέλφους μας, για να τους δοθεί η ευκαιρία να εκφράσουν απευθείας στον υφυπουργό τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Και είμαι σίγουρος ότι, από κοινού, θα μπορέσουμε να βρούμε τις καταλληλότερες λύσεις".

Στις 2:30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Τελωνείο (Δυμαίων 16).

Στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός θα παραβρεθεί σε συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ (Κορίνθου 273Γ). Μετά τις εισηγήσεις του υφυπουργού Οικονομικών και του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη, θα ακολουθήσει συζήτηση με εκπροσώπους φορέων, Μελών της ΔΕΕΠ, Τομεαρχών και Εθελοντών.