Διαμαρτύρεται στον Πελετίδη ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια"

Έγγραφη διαμαρτυρία απέστειλε στον Δήμαρχο της Πάτρας , ο Σύλλογος "Πέτρινα Χρόνια", ζητώντας του να σεβαστεί την ιστορία της πόλης, τονίζοντας:

"Κύριε Δήμαρχε,

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά από τότε που αναλάβατε τα ηνία του Δήμου της Πόλης των Πατρών, διοργανώνετε σε συνεργασία με το Ανατολικό Διαμέρισμα του Δήμου επετειακή εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, στις 4 Δεκέμβρη του 1943, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στο κτήμα Μουρτζουχου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επιμένετε να ξεχωρίζετε τους εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα μέλη του κόμματος σας που τιμάτε και στους " άλλους ", σοσιαλιστές, δημοκράτες, κλπ μη μελών του ΚΚΕ που επιχειρείτε να τους ρίξετε στη λήθη!

Δεν ήταν μόνο οι 84 όμηροι του μπλόκου των Προσφυγικών που εκτελέστηκαν στο κτήμα Μουρτζούχου, κ. Δήμαρχε!

Ήταν συνολικά πάνω από 200 οι εκτελεσθέντες πατριώτες της Εθνικής Αντίστασης που καθηγιασαν με το αίμα τους το χώρο αυτό!

Το ξέρετε πολύ καλά!

Γιατί το αποσιωπάτε; 

Γιατί προσπαθείτε, τώρα εκ των υστέρων, να καθιερωθεί η θυσία ως θυσία των 84;

Ο σύλλογος μας δεν αρνείται την θυσία των κομμουνιστών.  Απαιτούμε όμως να μην αρνείστε και εσείς την θυσία των υπολοίπων αγωνιστών!

Να μην διαχωρίζετε τους εκτελεσμένους σε δικούς σας και ξένους!

Δεν μπορείτε, δεν έχετε δικαίωμα να αγνοείτε την προσφορά και την θυσία του συνόλου!

Δεν μπορείτε, δεν έχετε δικαίωμα να αγνοείτε το ενωτικό πνεύμα του ΕΑΜ που χάρις σε αυτό το χαρακτηριστικό του καθιερώθηκε στη συνείδηση και τη μνήμη του Λαού μας και έγινε σύμβολο Αντιφασιστικής  Ενότητας και Πάλης!

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα, η άρνηση σας να συνδιοργανωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης και τιμής από τον Δήμο Πατρεων και τον Σύλλογο μας " ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ", όπως γινόταν εδω και χρόνια από ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ , έχει συγκεκριμένο σκοπό και επιδίωξη: ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Αν ο Παμμικρασιατικος  Σύλλογος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Προσφυγικών έχουν δικαίωμα να τιμούν μόνο την θυσία των 84 ομήρων του μπλόκου των Προσφυγικών, ως τοπική συνοικιακή εκδήλωση, σεις με την ιδιότητα σας ως Δήμαρχος Πατρεων δεν έχετε κανένα δικαίωμα να περιορίζετε την θυσία στα στενά όρια της συνοικίας και του κόμματος σας!

Να υποθέσουμε ότι και η ουσιαστική απόρριψη από μέρους σας της πρότασης του Συλλόγου μας,  η οποία σας κατατέθηκε επισήμως στη συνάντηση μας τον Νοέμβριο του 2014,για ανέγερση  μνημείου στο χώρο του κτήματος Μουρτζουχου, έχει να κάνει με αυτή την πρόθεση σας;

Μην ξεχνάτε, σας παραδώσαμε σκαρίφημα και σχέδια μηχανικού και οικονομικοτεχνική μελέτη για ανέγερση μνημείου με την αναγραφή των ονομάτων του συνόλου των Εκτελεσθέντων, καρπό επίπονης έρευνας του Συλλόγου μας!

Γιατί την αγνοήσατε;

ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΟΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ"!