Βάλλει κατά Πελετίδη η "Νέα Πόλη"

Επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, εξαπολύει με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Πόλη» και μέλος της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας της ΚΕΔΕ, Ανδρέας Νικολάου.

Αφορμή το κλείσιμο του Δημοτικού Μεγάρου κατά την διάρκεια του εορτασμού του Πολιούχου της Πάτρας, αναφέρει:

«Με εξαιρετικό ενδιαφέρον κι εγώ, όπως και πολλοί Πατρινοί, διαβάσαμε την καταπληκτική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ότι θα μετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα, κρατώντας το Δημαρχείο κλειστό κι αμπαρωμένο.

Ανταλλαγή ευχών με αφορμή τον εορτασμό της πόλης θα γίνουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος αποτελεί και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος".

Προφανώς διαφεύγει των στελεχών της Δημοτικής Αρχής πως πρόκειται για την κορυφαία τοπική μας γιορτή, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την ταυτότητα  και τη φυσιογνωμία της πόλης.

Την αρχική έκπληξη για το περιεχόμενο της  ανακοίνωσης, τη διαδέχθηκε λύπη κι έπειτα θυμός για το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή,  υπονομεύει την πόλη και εκθέτει εξ ολοκλήρου το Δήμο Πατρέων, καθώς καταφρονεί την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πάτρα και φυσικά αγνοεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Πατρινών.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση που επιλέγει να κρατήσει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας απέναντι στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, όπως επίσης έναντι της τοπικής μας Εκκλησίας που επιχειρεί να καταστήσει τον Απόστολο Ανδρέα σύμβολο και μέσα από πνευματικές διαδρομές να συμβάλει στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού στην πόλη.

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν μετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της πόλης. Απλώς τις παρακολουθεί… Δήμαρχε, δεν κάνουμε έτσι στις γιορτές: Δεν ανάβουμε τα φώτα και κλείνουμε τα σπίτια...".