"Άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών"

Συζητήθηκε σήμερα Τετάρτη 4.10 στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτούΑχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικάμε την ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του πανεπιστημίουΠατρών.

Η κ. Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το ΓραφείοΚοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και στη μεγάλη αρωγή του σεψυχοκοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των φοιτητών αλλά και στη συμβολή τουστην επίλυση προβλημάτων πρόσβασης σε φοιτητές με προβλήματα αναπηρίας. Τοπρόγραμμα όμως του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί το Γραφείο και που έληγε στο τέλοςτου Σεπτέμβρη, πήρε παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου με μειωμένο προσωπικό,ενώ μετά δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Όπωςσημείωσε η βουλευτής, το επόμενο ΕΣΠΑ ξεκινάει μετά από δύο χρόνια μεαποτέλεσμα το μέλλον του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του ΠανεπιστημίουΠατρών να καθίσταται αβέβαιο. «Τα προβλήματα που δημιουργούνται αφορούν ,εκτός από τους φοιτητές, και το ίδιο το πανεπιστήμιο και τη λειτουργία του ωςχώρου που θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερης και ευκολότερηςκοινωνικοποίησης όλων των φοιτητών και φοιτητριών», ανέφερε η βουλευτήςζητώντας από την Υφυπουργό Παιδείας να απαντήσει στο αν θα λυθεί το πρόβλημακαι με τι χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ή να θέσει ένα σαφέςχρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Γραφείου ΚοινωνικήςΜέριμνας. Η κ. Αναγνωστοπούλου επέμεινε στο να δοθούν σαφείς απαντήσεις:«Θέλουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό το Γραφείο κλείνει. Μένει μεπολύ λιγότερους υπαλλήλους, που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει πια πολύλιγότερες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι μένουν στην ανεργία». «Η Πολιτεία οφείλεινα μεριμνήσει για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας,για τη στήριξη των νέων που έχουν αυξημένες ανάγκες αλλά και ναεπαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απαιτεί αυτό το Γραφείο με την τεράστιαδράση που έχει», τόνισε καταλήγοντας η βουλευτής.