Άδωνις Γεωργιάδης από Πάτρα: Ενισχύουμε το ΕΣΥ και εξυπηρετούμε τους ασθενείς με τα απογευματινά χειρουργεία

Στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, στην Πάτρα, βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός ήρθε με αφορμή την υπογραφή της απόφασης που αφορά το έργο, «Εσωτερικές διαρρυθμίσεις σε τμήμα του πρώτου ορόφου του ΓΝ Παίδων Πατρών Καραμανδάνειο», κόστους 800.000 ευρώ περίπου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2,0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

Η επίσκεψη του στην Πάτρα, ήταν η πρώτη του μετά από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας και στη διάρκεια αυτής πρόκειται να ενημερωθεί συνολικά για τις ανάγκες των υγειονομικών δομών της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ο Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με την Διοικήτρια του Καραμανδανείου Ασπασία Ρηγοπούλου και το προσωπικό, ενώ στρην είσοδο του Καρμανδανείου τον περίμεναν συνταξιούχοι και μέλη της ΕΙΝΑ που διαμαρτύρονταν για τα απογευματινά χειρουργεία.

Επιπρόσθετα στην πρώτη επίσκεψή του μετά την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός δήλωσε περήφανος πως έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για μόνιμες προσλήψεις, αλλά και ότι θα λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος του νοσοκομείου σε χρόνο ρεκόρ.

Τον υπουργό υποδέχθηκε με συνθήματα κατά των απογευματινών χειρουργείων ομάδα των νοσοκομειακών ιατρών και συνταξιούχοι, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους στο νέο αυτό μέτρο. Εν συνεχεία ο Υπουργός Υγείας προήδρευσε σύσκεψης στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας".