Όταν μια δωρεά Πυροσβεστικού οχήματος (από την Πλέσσας ΑΕ), προλαβαίνει το κακό

Στην Πάτρα υπήρξε μια μακρά παράδοση δωρητών υπέρ της πόλης. Το κτίριο που ανήκει σρτον Εμπορικό Σύλλογο, το Δημοτικος Θέατρο, η ακίνητη περιουσία της Παναχαϊκής, δεκάδες εμβληματικα κτίρια στην πόλη που έχουν αποδοθεί σε δραστήριους συλλογους δίνουν μια πρώτη εικόνα.

Αυτή η τάση συνεχίζεται ευτυχώς και σήμερα και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται χωρίς καμία δημοσιοποίηση. Όμως μαθαίνουμε για αυτές επειδή κάποιοι φορείς υποχρεωτικά δημοσιοποιούν κάθε δωρεά.

Για παράδειγμα όταν έγινε γνωστό ότι η Πάτρα ήταν η μόνη πόλη στην Ελλάδα που δεν είχε μοτοσυκλέτα στο ΕΚΑΒ, ο Διονύσης Πλέσσας ξεπερνώντας την... γραφειοκρατία (χρειάστηκαν 12 μήνεες) δώρησε την πρώτη. Ακολούθησε και μια δευτερη από τον Λεωνίδα Ευστρατιάδη. Και οι δυο μοτό έχουν ήδη σώσει ζωές σε περιστατικά που απαιτούσαν άμεση επεμβαση.

Πριν λίγς ημερες μια ακόμη δωρεά από τον Διονύση Πλέσσα αποδείχτηκε σωτήρια. Μιλάμε για την επέμβαση του σωματείου Εθελοντών πυροσβεστών νομού Αχαΐας σε κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυλή κατοικίας.

Το συμβάν για καλή τύχη έγινε αντιληπτό από το πλήρωμα του εθελοντικού πυροσβεστικού οχήματος - δωρεά τοης Πλέσαας ΑΕ - που περνούσε τυχαία από το σημείο γυρνώντας από προγραμματισμένη εκπαίδευση σε δημοτικό σχολείο προς το σταθμό του. Με την άμεση επέμβαση των εθελοντών πυροσβεστών αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.