Τρίτη σωτήρια επέμβαση της μοτό του ΕΚΑΒ Πάτρας - Έκανε απινίδωση σε 50χρονη

Τρίτο περιστατικό άμεσης επέμβασης και σωτηρίας συνανθρώπου μας από μοτο της ΕΚΑΒ ΠΑτρών. Όλα τα περιστατικά έγιναν σε λίγες ημέρες αποδεικνύοντας ότι σε μια όλη σαν την Πάτρα η μοτό άμεσης επέμβασης δεν θα έπρεπε να αποκτηθέι από δωρέα ιδιώτη αλλά να έχει αποκτηθεί εδώ και πολύ καιρό από το κράτος. Θυμίζουμε ότι ο κ. Γιάννης Καρβέλης έχει εξαγγείλει μια δεύτερη μηψχανή από την 6η ΥΠΕ.

Στο νέο περιστατικο τωρα με 50χρονη, πρώτος στο σημείο έφτασε αστυνομικός ο οποίος έκανε στην γυναίκα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, ενώ σε μόλις λίγα λεπτά αφίχθηκε και μοτοσικλετιστής διασώστης του ΕΚΑΒ ο οποίος προχώρησε άμεσα σε απινίδωση. 

Η Μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό ακολούθησε, παραλαμβάνοντας την γυναίκα εν ζωή προκειμένου να γίνει η διακομιδή της στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. 

Ακολούθησαν συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας προκειμένου το ασθενοφόρο να κινηθεί σύντομα προς το Νοσοκομείο. Υπό την καθοδήγηση του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έσπευσαν στην περιοχή και "άνοιγαν" δρόμο από τη μίνι περιμετρική.

Αλλοι δικυκλιστές είχαν πάει στο ύψος της Γούναρη ώστε να "ανοίξει" και εκεί ο δρόμος για να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση στη μεταφορά του ασθενούς. Η γυναίκα ήδη βρίσκεται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου.