Ποδηλατόδρομος εντός ή εκτός λιμενικής ζώνης;

Σε αλλαγή πλεύσης(;) υποχρεώνεται η δημοτική αρχή στο θέμα της κατασκευής του ποδηλατόδρομου κατά μήκος της Ηρώων Πολυτεχνείου.

Η συζήτηση στην Eπιτροπή Ποιότητας Ζωής για κατάργηση της πιάτσας ταξί στο ύψος της Νόρμαν κινητοποίησε τον κλάδο, ο οποίος προειδοποίησε με κινητοποιήσεις εάν προχωρήσει ο αρχικός σχεδιασμός. Το θέμα τελικά αναβλήθηκε. Μένει πλέον να δούμε αν ο Δήμος θα προωθήσει την όδευση του ποδηλατόδρομου μέσα ή έξω από το παλιό λιμάνι.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής αντιπροτάθηκε, όπως και παλιότερα από την δημοτική αντιπολίτευση, να διέλθει ο ποδηλατόδρομος μέσα από το παλιό λιμάνι. Το θέμα «σήκωσε» χθες ο Σύλλογος ιδιοκτητών ταξί και ο πρόεδρός του Παναγιώτης Σκέντζος, με αφορμή τη συζήτηση για την κατάργηση της πιάτσας.

Προηγήθηκαν συναντήσεις του κλάδου με τη δημοτική αρχή, η οποία επέμενε στην όδευση του ποδηλατόδρομου από την Οθωνος- Αμαλίας. Το βασικό επιχείρημα ήταν πως θα χάνονταν τα κοινοτικά χρήματα για το έργο, τα οποία είναι εξασφαλισμένα.

Επίσης, επειδή δεν είχε παραχωρηθεί το θαλάσσιο μέτωπο όταν συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν από αρκετούς μήνες, θα ήταν αδύνατη η χρηματοδότηση έργου από τον Δήμο σε «ξένη» ακίνητη περιουσία.

Η κατάργηση της πιάτσας των ταξί ήλθε ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η διαδικασία και να κατασκευαστεί το έργο. Στην επιτροπή εμφανίστηκε ο Π. Σκέντζος, ο οποίος υποστήριξε ότι το έργο βασιζόταν σε μια μη επικαιροποιημένη μελέτη του 2012.