Παίρνουν θέση στα νέα γραφεία του Νέου Δημαρχείου οι δημοτικοί υπάλληλοι

Προχωρά η μετακόμιση στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας. Δεκάδες εργαζόμενοι τοποθετούσαν και χθες τα έγγραφά τους και άλλα προσωπικά αντικείμενα στα νέα τους γραφεία, με αρκετούς να έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία, ασχέτως αν είναι εκτός λειτουργίας οι διευθύνσεις που μετακομίζουν.

Πάντως ήταν ευδιάκριτο πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να ολοκληρωθεί η μετακόμιση, γεγονός που σημαίνει ότι είναι πιθανό να συνεχίσουν να μη λειτουργούν ή να υπολειτουργούν και για τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας οι υπηρεσίες. Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον χρόνος, η δημοτική αρχή θα εκδώσει ανακοίνωση για την ενημέρωση των δημοτών.

Η επαναλειτουργία του ιστορικού κτιρίου ξεκινά από τις επόμενες μέρες με νέες χρήσεις που προσφέρουν στην πόλη πολιτιστικούς χώρους, όπως δύο αίθουσες σχεδόν 600τ.μ. για εκδηλώσεις, συσκέψεις, αλλά και τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου και άλλες χρήσεις.

Επιπλέον, το κτίριο χωρίζεται σε τρεις πτέρυγες, διαθέτει ανελκυστήρες και επιτρέπει την πρόσβαση σε ΑμεΑ. Παράλληλα έχουν τοποθετηθεί επαρκείς σημάνσεις, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να εντοπίζουν εύκολα πού βρίσκεται το γραφείο που θέλουν να εξυπηρετηθούν.

Εντός της δεύτερης πτέρυγας θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση μια μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που αποτυπώνει σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας του από την εποχή της κατασκευής του, τη χρήση του στη διάρκεια του πολέμου και τη λειτουργία του για 54 χρόνια ως εκπαιδευτήριο. Ενώ επιπλέον, έργα τέχνης, πίνακες και γλυπτά από τη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μετατρέψουν το Δημαρχείο σε ζωντανό πυρήνα πολιτισμού, καθώς θα προσφέρει εικόνες και εμπειρίες στους επισκέπτες. Μέσα από οθόνες αφής οι επισκέπτες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο που αφορά στον Δήμο, στην πόλη και στην ιστορία του κτιρίου.

Στο νέο Δημαρχείο θα μεταφερθούν τα γραφεία των Κ. Πελετίδη (δήμαρχος), Χρ. Κορδάς (πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου), Δ. Πλέσσας (αντιδήμαρχος Διοίκησης), Π. Μελάς (αντιδήμαρχος Εργων) και Αναστασία Τογιοπούλου (αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού). Επιπλέον μεταφέρονται οι διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών, Διαχείρισης Προσόδων και Δημοτικής Περιουσίας, Τοπικής Οικονομίας, Αρχιτεκτονικού Εργου και Η/Μ, Εργων Υποδομής και Πολεοδομικού-Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Δόμησης, αλλά και το πρωτόκολλο του Δήμου.

Τέλος, να σημειωθεί πως το νέο Δημαρχείο προσφέρει πρόσβαση σε όλους τους χώρους του σε ΑμεΑ, διαθέτει δύο εξωτερικές ράμπες που οδηγούν στις πλαϊνές πτέρυγες και ανελκυστήρες για την πρόσβαση στους άλλους ορόφους και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Στο ισόγειο πλησίον των ανελκυστήρων υπάρχει WC για ΑμεΑ και μπροστά από την είσοδο του Δημαρχείου, επί της οδού Μαιζώνος υπάρχει θέση πάρκινγκ για οχήματα που εξυπηρετούν ΑμεΑ.