Μπονάνος: «Έλεγχοι για διενέργεια παράνομων αισθητικών επεμβάσεων» στην Αχαία

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, με αφορμή καταγγελίες για πραγματοποίηση ιατρικών αισθητικών και επανορθωτικών επεμβάσεων από άτομα που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοποίηση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  η Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας Σοφία Συμεωνίδου, οι ιατροί δερματολόγοι  Γεώργιος Δαράβαλης, Χαριτίνη Πετροπούλου και  Βασίλειος Κακατσίδης, η πλαστικός χειρουργός Θεοδώρα Μπαρλίγκα, καθώς και η αισθητικός, Πρόεδρος ΕΔΑΠΑΙΝ Ηλέκτρα Γιαννούλη.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Μπονάνος τόνισε πως άμεσα ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε χώρους που υπάρχουν καταγγελίες για διενέργεια παράνομων ιατρικών πράξεων και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να αποφεύγουν οποιαδήποτε επανορθωτική, ενέσιμη ή μη, επέμβαση, από πρόσωπα που δεν διαθέτουν ανάλογη άδεια και να απευθύνονται για οποιαδήποτε καταγγελία στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας ΠΔΕ και

στα τηλέφωνα: 2613-620725, 2613-620728

ή

στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών και

στα τηλέφωνα 2610-227553 και 2610-278866 , καθώς και

στην Ένωση Διπλωματούχων Αισθητικών Πελοποννήσου, Αιτωλοακαρνανίας και Ιονίων Νήσων στο τηλέφωνο 2610-222111 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].