Μέρα χαράς για τους Πατρινούς σινεφίλ

Επιτέλους πράσινο φως δόθηκε από την Κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων από τις 21 Μαΐου 2021, οι σινεφίλ μπορούν πλέον να γεμίσουν τις θερινές κινηματογραφικές αίθουσες.

Στην Πάτρα το μόνο θερινό σινεμά, το ιστορικό σινε Κάστρο στο Ρίο που είχε πρωτοανοίξει το 1971, με τον καταπράσινο κήπο του αναμένεται να λειτουργήσει προσφέροντας ένα ποικίλο πρόγραμμα ταινιών μιας και το φετινό καλοκαίρι μετά από τους 6 μήνες της χειμερινής περιόδου που οι αίθουσες παρέμειναν κλειστές λόγω της πανδημίας, έχει πολλές επιλογές κινηματογραφικών ταινιών και ανάμεσα τους είναι το «Νomadland» της Κλόι Ζάο που κέρδισε 3 Όσκαρ, της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας και του πρώτου γυναικείου ρόλου για την Φράνσις Μακ Ντόρμαντ.

Το σινε-Κάστρο στο Ρίο θα ετοιμαστεί ν’ ανοίξει αν όχι στις 21 Μαΐου, σίγουρα έως την Πέμπτη 27/5/2021. Θα εξαρτηθεί από τον καιρό αλλά και από τις διευκρινίσεις της ΚΥΑ – Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη χωρητικότητα στις θερινές αίθουσες. 

 Ένα άλλο ζητούμενο είναι τι θα γίνει και με την ώρα απαγόρευσης (πιθανόν σύντομα η ώρα να μετατεθεί για τις 12 τα μεσάνυχτα ή και να καταργηθεί εντελώς) μιας και η ώρα 11 είναι δεσμευτική. 

Πάντως, την ίδια ώρα απογοήτευση επικρατεί για το γεγονός ότι εκτός έμειναν οι κλειστές αίθουσες με αβέβαιο για την ώρα το πότε θα δοθεί έκριση και γι' αυτές.