Η διαμονή των μεταναστών της Πάτρας στην Πειραϊκή Πατραϊκή!(ΦΩΤΟ)

Πριν λίγες ημέρες τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας «Ηδύφως» επισκέφθηκαν τον χώρο. Ο κ. Σπύρος Χρονόπουλος απαθανάτισε με τον φωτογραφικό φακό του, τα «διαμερίσματα» τα οποία ζουν οι ανήλικοι –σε μεγάλο βαθμό- μετανάστες.

Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι υπάρχει παντελής έλλειψη συνθηκών υγιεινής πέρα από τις βασικές ελλείψεις στη σίτιση.


Μπαίνοντας στο εσωτερικό του παλιού εργοστασίου θα προσέξει κανείς τις τοιχογραφίες και τις ζωγραφιές στον τοίχο. Μία από αυτές γράφει:

“Greece is fucking state”

Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο διαβάζουμε:

«Life is very short & not permanent. Please let your life too easy & help others to let their life best & if you are unable to help others, please don’t hust them & don’t try to put tricks on their way. Just care with your life”!



Στην είσοδο και πριν ανέβει κανείς στα «δωμάτια» του 1ου ορόφου υπάρχουν τελάρα στα οποία έχουν στρώσει ένα σεντόνι για τραπεζομάντηλο. Τριγύρω κατσαρόλες και ταψιά, αλλά και ένα παλιό καρότσι σούπερ μάρκετ με το οποίο μαζεύουν ότι βρουν πεταμένο και μπορεί να τους χρειαστεί.

Στο επάνω μέρος υπάρχουν δύο στρώματα τα οποία έχουν στερεώσει σε ξύλα, ένα μικρό τραπέζι και καρέκλες, αλλά και ένα παλιό σύνθετο.

Παντού θα δείτε γκαζάκια, με τα οποία ζεσταίνονται τον χειμώνα, αλλά και μαγειρεύουν.


«Δεν ήταν εκεί κανείς, μάλλον θα είχαν ειδοποιηθεί πως θα φτάναμε», ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος.

Δυστυχώς οι απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στην Πειραϊκή Πατραϊκή είναι μόνο μια πλευρά...

Κάποιοι μένουν στους δρόμους όλη νύχτα!

Το «μεταναστευτικό» δεν είναι πρόβλημα του σήμερα στην Μυτιλήνη ή την Χίο. Είναι ένα πρόβλημα που εδώ και χρόνια κανείς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει. Κανένας δήμαρχος, καμία κυβέρνηση, καμία Ευρωπαϊκή πολιτική.

Και πάντα πίσω από το πρόβλημα, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για την επιβίωσή τους...

Που σήμερα μένουν στην Πειραϊκή και αύριο πνίγονται στο Αιγαίο ή το Ιόνιο πέλαγος!