Εντός του 2023 ο Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος στο τμήμα Μιντιλόγλι-Καραίικα και το φυσικό αέριο στην Πάτρα

Μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας είναι ο Όμιλος ΑΒΑΞ. Με ένα από τα πλουσιότερα portflolio στα μεγάλα έργα της χώρας είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους αναδόχους παρέχοντας απασχόληση σε χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου.

Ο Όμιλος ΑΒΑΞ είναι παρόντας στα μεγάλα οδικά, σιδηροδρομικά και ενεργειακά και κτιριακά έργα μετρό και συμμετέχει στους μεγάλους διαγωνισμούς της χώρας. Σήμερα τα έργα που έχει αναλάβει έχουν χτίσει ένα ανεκτέλεστο 2,5 δισ. ευρώ το οποίο αναμένεται να ανέβει προοδευτικά το 2023 σε πάνω από 3,5 δισ. ευρώ λαμβάνοντας νέα έργα.

Το "ypodomes.com" συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα 10 μεγαλύτερα έργα των ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων σας παρουσιάζει τα μεγάλα έργα του Ομίλου Ελλάκτωρ. Αυτά περιλαμβάνουν τα δύο μεγαλύτερα έργα Μετρό στην Αθήνα, συμμετοχή στο οδικό έργο Πάτρα-Πύργος, τα έργα δημιουργίας υποδομών στο Ελληνικό, συμμετοχή στη λειτουργία-συντήρηση του κέντρου της Ψυττάλειας, το μεγάλο τουριστικό project “City of Dreams”, το σιδηροδρομικά έργα Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και Θεσσαλονίκη-Ειδομένη, τα δίκτυα από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς και τα έργα φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ.

Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος: Τμήμα Μιντιλόγλι-Καραίικα
Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα αλλά και απαραίτητα οδικά έργα της χώρας. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο οδικό έργο πίσω από εκείνα στο νοτιο και βόρειο τμήμα του Ε65. Η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει την κατασκευή του τμήματος -Καραϊικα-Γαστούνη. Τα άλλα τμήματα κατασκευάζονται από την ΤΕΡΝΑ και την ΑΚΤΩΡ.

Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε ποσό περίπου 300 εκατ. ευρώ. Τα έργα ξεκίνησαν σε όλα τα τμήματα τον Μάρτιο του 2022. Η ολοκλήρωση του έργου τοποθετείται το 2025. Η χρηματοδότηση του έργου καλύπτεται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και αργότερα από το ΕΣΠΑ 2021-2027. Αναθέτουσα Αρχή είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Επέκταση φυσικού αερίου σε πόλεις της περιφέρειας
Επίσης η ΑΒΑΞ έχει αναλάβει σειρά από έργα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε αρκετές πόλεις της Περιφέρειας. Πιο συγκεκριμένα έχει αναλάβει τα έργα σε Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Καστοριά, Σέρρες ενώ σύντομα θα προστεθεί Πάτρα, Πύργος και Αγρίνιο που ανεβάζει το σύνολο στα 60 εκατ. ευρώ. Αναθέτουσα Αρχή είναι η ΔΕΔΑ.