Διπλή ήττα και αναβολή εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Διπλό πλήγμα δέχθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που σύρθηκε σε αναστολή των εκλογών. Δεν ήταν μόνο η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Πατρών που έκανε δεκτό το αίτημα σωματείων για προσωρινή αναστολή των σημερινών εκλογών, μέχρι την εκδίκαση της κύριας αγωγής τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Πριν από λίγες ημέρες, η έφεση που είχε ασκήσει η διοίκηση του ΕΚΠ στην πρωτόδικη απόφαση με την οποία κηρύχθηκαν άκυρες οι εκλογές του 2018, επεστράφη ξανά προς εκδίκαση ως απαράδεκτη, διότι δεν είχαν συμπεριλάβει σε αυτή νόμιμα, δικονομικά έγγραφα.

Οι εξελίξεις αυτές οδήγησαν το ΕΚΠ σε αναστολή των εκλογών που είχαν αποφασιστεί για σήμερα. Η Εκτελεστική Επιτροπή έσπευσε αργά το βράδυ της Παρασκευής να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αποκαλεί τα σωματεία που προσέφυγαν εναντίον των εκλογών, ως «νόθους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην Πάτρα» και την απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου ότι «μπλοκάρει τις νόμιμες, μαζικές και συλλογικές διαδικασίες, χωρίς καν να μπαίνει στη ουσία των γελοίων και ψεύτικων ισχυρισμών των νόθων».