Διαμαρτυρία της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Δυτ. Ελλάδας για τις εκκρεμείς συντάξεις των Μηχανικών του Δημοσίου

Την άμεση καταβολή των συντάξεων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι μηχανικοί, ζητά η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δυτικής Ελλάδας.

Σε επιστολή της η Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. χαρακτηρίζει εσκεμμένη τη συγκεκριμένη καθυστέρηση και ζητά παρέμβαση από τους Βουλευτές Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου για την επίλυση του ζητήματος.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ Π. Ε. ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΖΑΚΥΝΘΟΥ

"Οι συνταξιούχοι Μηχανικοί  του Δημοσίου βρίσκονται στον 7ο χρόνο εφαρμογής του ν.4387/2016 και ακόμη είναι σε εκκρεμότητα η έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδοτικής παροχής, αφού εκκρεμεί η πλήρης διαδοχική συνταξιοδότηση τους από το πρώην ΤΣΜΕΔΕ. Συγκεκριμένα εκκρεμεί η χορήγηση του ποσού της σύνταξης για τα χρόνια που είχαν ασφάλιση μόνο ΤΣΜΕΔΕ και η προσαύξηση της σύνταξης λόγω της υποχρεωτικής παράλληλης ασφάλισής  τους στο ΤΣΜΕΔΕ και στο δημόσιο.

Παρά τα όσα ορίζονται στο ν.4387/2016, από τους συνάδελφους του δημοσίου που έχουν βγει στην σύνταξη από 13/5/2016 μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει λάβει την πλήρη σύνταξη, με την αιτιολογία εκ μέρους των υπουργών, των διοικητών του ΕΦΚΑ και υπηρεσιακών παραγόντων, ότι η χορήγηση των προσαυξήσεων εκκρεμεί λόγω καθυστέρησης εφαρμογής του λογισμικού από τις εταιρίες  που ανατέθηκε το έργο. Ποια είναι αυτή η εταιρεία;

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη καθυστέρηση είναι εσκεμμένη, η αιτιολογία της ανικανότητας κατασκευής του λογισμικού επί 7 έτη δεν χωρά σε καμιά λογική, συνεπώς πλέον ανησυχούμε σε μεγάλο βαθμό για τους σκοπούς της καθυστέρησης, καθώς  έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία ψήγματα αντοχής και ανοχής για την άδικη και παράνομη αντιμετώπισή τους.

Επισημαίνουμε ότι:

Ο Υπουργός Χατζηδάκης και οι διάφορες διοικήσεις του ΕΦΚΑ καθώς και τα στημένα καθημερινά δημοσιεύματα, έχουν κατ’ επανάληψη ανακοινώσει ότι οι κύριες συντάξεις έχουν πλέον δοθεί, ενώ στους μηχανικούς εκκρεμεί η παραλαβή του περιβόητου πλέον λογισμικού και η εκκαθάριση επιτέλους των συντάξεων και για την δική τους περίπτωση.
Η ζωή τους αυτά τα χρόνια αναμονής των χρημάτων τους έχει ευτελιστεί με σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες. Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε πλέον άλλον εμπαιγμό και θα αντιδράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο.
Επειδή η συνεχιζόμενη μη έκδοση της πλήρους σύνταξης και η απουσία τεκμηριωμένων απαντήσεων – λύσεων του τεράστιου αυτού θέματος που απασχολεί τους συναδέλφους μας συνταξιούχους, προκαλεί εύλογη αγανάκτηση, παρακαλούμε για την παρέμβαση σας στην κατεύθυνση επίλυσης του.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση καταβολή των συντάξεων που δικαιούνται οι συνάδελφοί μας συνταξιούχοι μηχανικοί."