Αχαΐα - Κορονοϊός: Γολγοθάς στις κλινικές - 100 νέα κρούσματα, 220 νοσηλευόμενοι, 35 στις ΜΕΘ

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα νέα κρούσματα κορονοϊού και οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Πάτρας όπου το προσωπικό δίνει σκληρή μάχη φροντίδας των ασθενών.  

Χθες τα νέα περιστατικά ανέρχονταν σε 100. Στις Κλινικές Κορονοϊού του ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 100 ασθενείς, δύο παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική και 26 στη ΜΕΘ. Στις Κλινικές Κορονοϊού του «Αγίου Ανδρέα» νοσηλεύονταν 83 ασθενείς και 9 στη ΜΕΘ.

Δύσκολες στιγμές, υπό ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό άλλων ειδικοτήτων σε ΠΓΝΠ και «Αγιο Ανδρέα» εργάζεται καθημερινά υπό το βάρος της αυξητικής τάσης των νοσηλειών.

Δεν έχει μείνει χώρος ακάλυπτος στα δύο νοσοκομείο. Σε όλες τις κλινικές έχει επέλθει ανακατανομή και συρρίκνωση προκειμένου να εξασφαλιστεί χώρος για τη νοσηλεία των περιστατικών κορονοϊού.  

«Οι μέρες που διανύουμε είναι από τις πιο δύσκολες της πανδημίας. Η περιοχή μας και το σύστημα υγείας υφίσταται πρωτόγνωρη δοκιμασία. Και τις επόμενες ημέρες θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ανάλογα δύσκολες καταστάσεις με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων να παραμένει υψηλό επίπεδο. Κι όσο διαρκή αυτό όλος ο μηχανισμός μας βρίσκεται σε επιφυλακή καθώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα εξελιχτεί κάθε εφημερία»,

δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις για προσοχή και λήψη μέτρων.

Ολόκληρες οικογένειες και φιλικά περιβάλλονται ταλαιπωρούνται από τον ιό με κάποιους εξ αυτών να φτάνουν ακόμα και στο σημείο της διασωλήνωσης.