Έρμαιο των ρομά οι κάτοικοι της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής της Εγλυκάδας και του Ριγανόκαμπου, με τις φωτιές που ανάβουν οι Ρομά στον καταυλισμό τους, βάζοντας σε κίνδυνο την περιοχή τους, αλλά και τις περιουσίες τους.

Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό, έχει όμως αυξητική τάση κάθε φορά, όταν φτάνουμε στους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς η κάθε φωτιά που ανάβουν οι διαμένοντες στον καταυλισμό,  με το παραμικρό μπορεί να γίνει πυρκαγιά και να ξεφύγει, είτε λόγω της ζέστης, είτε λόγω των ανέμων.

Την Τετάρτη εκδηλώθηκε και οι κάτοικοι της περιοχής έγιναν στο ίδιο έργο θεατές. Οι Ρομά του καταυλισμού άναψαν φωτιά και έκαψαν λάστιχα, με αποτέλεσμα την περιοχή να σκεπάσει ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού.

Ο καπνός σκέπασε εκτός των άλλων και το υδραγωγείο της ΔΕΥΑΠ που γειτνιάζει στην περιοχή και από το οποίο πίνει νερό όλη η Πάτρα. Κι έτσι πέρα από τους κινδύνους της φωτιάς που αντιμετωπίζουν για τα σπίτια τους οι κάτοικοι της περιοχής, γεννάται και ένα ακόμα ερώτημα.

Δεν επηρεάζει την ποιότητα του νερού που πίνουμε όλοι αυτοί οι καπνοί και τα σωματίδια που απορρέουν από τις συχνές πυρκαγιές στον καταυλισμό; Στη ΔΕΥΑΠ λένε πώς όχι.

Όμως οι δειγματοληψίες που έχουν γίνει κατά καιρούς αναφέρουν ότι ορισμένα επικίνδυνα στοιχεία είναι στα όρια τους για διάφορους λόγους.  Και σίγουρα οι καπνοί του καταυλισμού είναι ένα από αυτά.