Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας διεκδικεί αποζημιώσεις για τους πλημμυροπαθείς

Την αναγκαιότητα της λήψης απόφασης για αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες αλλά και της διεκδίκησης αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν, αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κατά την έκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του σώματος, ενώ "στο φτερό" πέρασαν και τα θέματα της έγκρισης του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για του 2012 και της αντικατάστασης του Σωτήρη Παπαγεωργίου από τακτικό μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ώστε ως αντιδήμαρχος να λάβει τη θέση του προέδρου (η θέση του τακτικού μέλους δόθηκε στην κα Βάσω Ψυχράμη).

Το θέμα που συζητήθηκε όμως για αρκετή ώρα ήταν η παρουσία του Δημάρχου την Τρίτη στο ΣτΕ, στη συζήτηση της προσφυγής 4 δημοτών κατά των έργων της ΕΡΓΟΣΕ, όπου και ζητείται η αναστολή των έργων. Η ΕΡΓΟΣΕ έχει καλέσει το δήμαρχο Αιγιαλείας να γνωμοδοτήσει υπέρ της συνέχισης των έργων. "Εγώ δεν επιθυμώ να ανασταλούν οι εργασίες" τόνισε ο δήμαρχος "καθώς η όποια καθυστέρηση θα πάει πίσω την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, που είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή μας" συμπλήρωσε.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι αφού θυμήθηκαν και τα θέματα περί νότιας χάραξης κλπ. εμφανίστηκαν διχασμένοι στις αποφάσεις τους κι έτσι, μετά την ισοψηφία που προέκυψε, αποφασίστηκε τελικά με την ψήφο του προέδρου του Δ.Σ., η παρουσία του δημάρχου στην επίμαχη συνεδρίαση στο ΣτΕ.

Σημειώνεται πως για μια ακόμα φορά, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας έγινε υπό συνθήκες ψύχους, καθώς η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου παραμένει χωρίς κλιματισμό και το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνεται σύντομα. Κάτι που φαίνεται πως δυσκολεύει αρκετά τις λειτουργίες των αιρετών οργάνων αφού παίρνουν αποφάσεις υπό συνθήκες... τουρτουρίσματος, ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που έχει αναβληθεί συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών μέσα στην αίθουσα!

ΠΗΓΗ: filodimos.gr