Τα σκουπίδια στο επίκεντρο της Δυτικής Αχαίας

Το Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα και τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ( Σ.Μ.Α.) Καλαβρύτων, επισκέφθηκαν η Δημοτική Αρχή,  οι Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι  και οι κάτοικοι  του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα, τις εγκαταστάσεις και τον τρόπο λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α Φλόκα είχαν την ευκαιρία να δουν ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, στελέχη της Δημοτικής Αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, οι κάτοικοι και επισκέπτες που συμμετείχαν στην αποστολή.

«Ξεναγοί»  ήταν τόσο ο πρόεδρος του Φ.Ο.Δ.Σ.Α. κ. Σπύρος Τραχάνης όσο και η διευθύντρια του τομέα καθαριότητας κ. Αρετή Κότσυφα, οι οποίοι αναφέρθηκαν  στον τρόπο λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α., στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας διαλογητηρίου που θα συμβάλει στον διαχωρισμό των απορριμμάτων και θα αποσυμφορήσει  τον Χ.Υ.Τ.Α αλλά και θα «μεγαλώσει» το χρόνο ζωής του διότι σύμφωνα με μελέτη που εκπονείται τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, στα μικροπροβλήματα που παρουσιάζονται όταν έχουμε υπερβολική βροχόπτωση και στην προσεκτική λειτουργία και πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί στο μέλλον ώστε να έχουμε έναν Χ.Υ.Τ.Α χωρίς κανένα τεχνικό πρόβλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον Χ.Υ.Τ.Α. επισκέφθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πατρέων κ. Κώστας Σπαρτινός  και κ.Ουρανία Μπίρμπα οι οποίοι και απόρησαν για το πώς καταφέρνουν τα απορριμματοφόρα  και προσεγγίζουν το Χ.Υ.Τ.Α. με αυτό το άσχημο και δύσβατο οδικό δίκτυο που υπάρχει στην περιοχή.

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.)  Καλαβρύτων, όπου τους περίμενε ο δήμαρχος κ. Γεώργιος Λαζουράς  και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου  Καλαβρύτων. Εκεί  είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο λειτουργίας του Σ.Μ.Α., να εκφράσουν απορίες αλλά και να διαπιστώσουν  ότι σε πολύ λίγο χώρο πραγματοποιείται σημαντική δουλειά δίχως καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση και με τεράστια οικονομικά και κυκλοφοριακά οφέλη για τον κάθε δήμο που διαθέτει Σ.Μ.Α. Συνεπώς η δραστική μείωση των περιβαλλοντικών οχλήσεων, η εξοικονόμηση και η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού στο τομέα της καθαριότητας αλλά και η αύξηση του χρόνου ζωής του δημοτικού εξοπλισμού καθαριότητας καθιστούν   αναγκαία  την δημιουργία Σ.Μ.Α. και για στο δήμο Δυτικής Αχαΐας.