Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται η Αχαΐα - Σημαντικά προβλήματα στην Αιγιάλεια

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και η Αχαΐα, λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Στο 161ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο ύψος της Πούντας, στην Αιγιάλεια, σημειώθηκε κατολίσθηση, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διακοπεί και στην παλαιά εθνική οδό. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Τροχαίας για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Πρόβλημα υπήρξε και στο ύψος του Διακοπτού (163ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού), που είχε κλείσει από κατολίσθηση. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε γύρω στις 9 το βράδυ.

Πρόβλημα ανέκυψε σε άλλο σημείο της εθνικής, κοντά στον Πλάτανο όπου, επίσης, υπήρξαν κατολισθητικά φαινόμενα. Με εντολή του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, τέσσερα μηχανήματα της Περιφέρειας έσπευσαν στα σημεία των κατολισθήσεων ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να παραδώσουν ξανά στην κυκλοφορία τον δρόμο.

Στην Αιγιάλεια η Πυροσβεστική έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια σε παραλιακές περιοχές. Στην περιοχή Καστελόκαμπος της Πάτρας υποχώρησε τοιχίο δίπλα από τον ποταμό Χάραδρο, αλλά δεν κινδυνεύουν σπίτια.

Στο Διακοπτό κινδύνευσε κάτοικος από τοίχο του σπιτιού του που τελικά κατέρρευσε, ενώ ο ίδιος ευτυχώς πρόλαβε και βγήκε χωρίς να τραυματιστεί.

Στα Καβάσιλα Ηλείας ένας άνδρας τραυματίστηκε από πτώση δέντρου. Στην ίδια περιοχή δέντρο έπεσε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν.