Στη φυλακή δυο ανήλικοι μαθητές για πέντε ληστείες στην Δυτ. Ελλάδα

Το δρόμο για το Κέντρο Κράτησης Νέων στην Κασσαβέτεια του Βόλου  θα πάρουν οι δυο ανήλικοι, 17 και 16 ετών, από το Αγρίνιο που συνελήφθησαν για μπαράζ ληστειών-κλοπών του τελευταίου διαστήματος στο Αγρίνιο.

Αυτή ήταν η ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως μετά και τις απολογίες τους καθώς πέρασαν το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου.

Οι δυο μαθητές λυκείου αναστάτωσαν το Αγρίνιο και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστείες και διάπραξη κλοπών.

Η σύλληψη τους έγινε την περασμένη Πέμπτη αφού προηγουμένως διέπραξαν την τελευταία τους ληστεία όταν πήγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ  και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν αναζητήσεις από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου και της ομάδας ΔΙΑΣ, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δυο ανήλικοι είχαν διαπράξει, από την 10/11/2023 έως την 29/11/2023, πέντε κλοπές-ληστείες (η μια απόπειρα), σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, πρατήριο υγρών καυσίμων και κατάστημα, αφαιρώντας μια μοτοσικλέτα, 1.175 ευρώ, λαχεία αξίας 1.362 ευρώ, ένα μαχαιράκι και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που σόκαρε και προβλημάτισε την τοπική κοινωνία καθώς οι δυο μαθητές δρούσαν με θρασύτατο τρόπο.