Σημαντικό έργο ο οδικός άξονας Λαμία - Ιτέα - Αντίρριο

Ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε τη δημοπράτηση του έργου «Τέλος παράκαμψης Γραβιάς – Ισόπεδος Κόμβος Μεταλλείων Βωξίτη», πρώτο ουσιαστικά τμήμα του «διαγώνιου» άξονα Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο.

Ένα έργο που χρηματοδοτείται με 15.000.000 ευρώ (με υποέργα και δαπάνες απαλλοτριώσεων) από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα υλοποιηθεί από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειαμς Στερεάς, υπό την εποπτεία της ΓΓ Υποδομών.

Σήμερα, η απόσταση Πάτρας – Λαμίας είναι 185 χλμ και με την κατασκευή του διαγώνιου άξονα, θα μειωθεί στα 160 χλμ., ενώ το ταξίδι θα μειωθεί από 3 ώρες σήμερα σε 1,5 ώρα στο μέλλον.

Μια τέτοια σύνδεση μεταξύ ανατολικού και δυτικού άξονα, θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που διεξάγονται οι οδικές μεταφορές της χώρας καθώς θα λειτουργούσε ως ένα τεραστιο bypass απορροφώντας κίνηση από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία απευθείας προς την Δυτική Ελλάδα, δημιουργώντας νέα περιθώρια ανάπτυξης της κίνησης ακόμα και για την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου που πλέον θα λειτουργούσε ως είσοδος/έξοδος σε 3 οδικούς άξονες.

Επίσης οι επιλογές μετακίνησης θα ήταν ακόμα περισσότερες και θα είχαμε τη διασύνδεση του λιμανιού της Πάτρας με εκείνο του Βόλου σε χρόνους που σήμερα μοιάζουν απαγορευτικοί.