Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας στη Δυτική Ελλάδα

Κύμα κακοκαιρίας με σφοδρές κατα τόπους χιονοπτώσεις πλήττει αυτή την ώρα τις περισσότερες ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Δυτικής χώρας όπως η Πάργα η και στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και της Αμφιλοχίας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται έξαρση των φαινομένων και τοπικά σφοδρές χιονοπτώσεις από τα νότια της Πελοποννήσου.

Όσο θα περνάει η ώρα και θα βαδίζουμε προς το ξημέρωμα της Πέμπτης, τα υψόμετρα χιονοπτώσεων θα ανεβαίνουν και θα περιορίζονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας, μιας και στα πεδινά η παραθαλάσσια τμήματα ο υδράργυρος θα έχει σημειώσει άνοδο λόγω των νοτιάδων και των θερμότερων αέριων μαζών από την Ιταλία.

Βροχερός θα είναι ο καιρός στην Πάτρα αύριο Πέμπτη 2/2, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με βροχή, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.