Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ηλεία-μία νεκρή

Ηλεία πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Ήδη μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στην περιοχή «Λιθάρι» κοντά στον Πύργο της Ηλείας, που πλήττεται από έντονη και συνεχή βροχόπτωση που έχει ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής να απεγκλωβίσει άτομα σε δεκάδες σπίτια και καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, η γυναίκα προσπάθησε να γλιτώσει από τα ορμητικά νερά, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής, αλλά και ανδρών της 6ης ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό ατόμων, λόγω των πλημμυρών. Ειδικότερα, με τη βοήθεια ελικοπτέρου «σούπερ πούμα» απεγκλωβίστηκε ένας άνδρας κοντά στον Αλφειό ποταμό, ενώ στην ίδια περιοχή διασώθηκαν αλλά δέκα άτομα.

Επίσης, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν οικογένειες με μικρά παιδιά από τις περιοχές «Λαμπέτι», «Καρούτι» και «Σαλμώνη», ενώ αποκλεισμένη από τα νερά της βροχής είναι η ιερά μονή Κρεμαστής κοντά στον Πύργο. Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και καταστήματα, καθώς και το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, χωρίς ωστόσο να παρατηρείται πρόβλημα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Πάντως, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί από όλη την Δυτική Ελλάδα, συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ατόμων και την απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.