ΠΟΕΔΗΝ για επεισόδιο στο νοσοκομείο Μεσολογγίου: «Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται»

Ομάδα εξαγριωμένων Ρομά επιτέθηκε σε γιατρό εφημερίας, αλλά και στους νοσηλευτές που εφημέρευαν, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

«Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται. Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου γίνανε για άλλη μια φορά «σάκος του μποξ» για τους Ρομά. Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο. Την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα Ρομά στη Παθολογική Κλινική. Ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί – συγγενείς της, οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη έχει συμβεί τίποτα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

“ΤΡΩΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΓΙΝΕ ΣΑΚΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΞ ΑΠΟ ΡΟΜΑ.

Τρώμε συνεχώς ξύλο και μέτρα δεν λαμβάνονται.

Οι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ γίνανε για άλλη μια φορά σάκος του μποξ για τους Ρομά.

Επανειλημμένως έχουμε φάει ξύλο και δεν λαμβάνονται μέτρα.

Την περασμένη Πέμπτη μεσάνυκτα προς Παρασκευή εισήχθη γυναίκα Ρομά στη παθολογική κλινική.

Την ακολούθησαν αρκετοί συνοδοί οι οποίοι επιτέθηκαν στον γιατρό της κλινικής. Τον έδειραν, του έσπασαν τα γυαλιά. Απειλούσαν χυδαιότατα το νοσηλευτικό προσωπικό. Επενέβη η αστυνομία. Δεν συνελήφθη κανείς. Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Ο γιατρός φοβάται τη στοχοποίηση και δεν έκανε μήνυση.

Οι δύο φύλακες του νοσοκομείου τι να έκαναν τη νύχτα; Μπορείς να τα βάλεις με δεκάδες Ρομά οπλισμένους;

Έφυγαν σαν να μη συνέβη τίποτα.

Θα σκοτωθούν συνάδελφοι εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για καλύτερη φύλαξη όπως προσλήψεις φυλάκων συμβασιούχων, εκδίωξη των εργολάβων. Επιτέλους να διατεθούν χρήματα να προσληφθεί ικανός αριθμός συμβασιούχων φυλάκων.

Η αστυνομία να κάνει συνεχώς περιπολίες γύρω από τα νοσοκομεία και να μην παρεμβαίνει κατόπιν εορτής. Να γίνονται μηνύσεις από τις διοικήσεις των νοσοκομείων και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι προκαλούν βία σε βάρος του προσωπικού. Να δικάζονται παραδειγματικά οι νταήδες.

Φανταστείτε την τρομάρα γιατρών, νοσηλευτών, φυλάκων μπροστά σε δεκάδες πάνοπλους εξαγριωμένους Ρομά, εκτός εαυτού.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά.

Δεν είμαστε ταχυδακτυλουργοί να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα εκατοντάδες ασθενείς στα επείγοντα, δεν είμαστε θαυματοποιοί να αποτρέπουμε όλους τους θανάτους ασθενών”.