Μεγαλώνει η γραμμή του Οδοντωτού και δίνει πνοή στα Καλάβρυτα

Ένα σημαντικό έργο έχει στα σκαριά η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που θα δώσει μία ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην τουριστική ανάπτυξη των Καλαβρύτων και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για το έργο που αναφέρεται στην δρομολόγηση της επέκτασης του Οδοντωτού στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας. Το γεγονός αυτό αναμένεται να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιβατική κίνηση του ιστορικού τραίνου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο σύνδεσης του Οδοντωτού με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Η εξέλιξη του όλου ζητήματος είναι να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Θυμίζουμε ότι ο Οδοντωτός που έχει καταγραφεί από τα ταξιδιωτικά περιοδικά, σαν μία από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο, ξεκινώντας από το Διακοπτό και περνώντας μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού, αποτελεί μία από τις κορυφαίες τουριστικές ατραξιόν των Καλαβρύτων.

Μια ατραξιόν που ελκύει κόσμο και επισκέπτες σε όλη την διάρκεια του έτους, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η σύνδεση του με την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας και με το Χιονοδρομικό Κέντρο πρόκειται να δώσει μία τουριστική πνοή στην περιοχή, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα, γεγονός που θα επιφέρει δημιουργία νέων επιχειρήσεων, αλλά και θέσεων εργασίας. 

Η επέκταση του Οδοντωτού έως την ιστορική Ιερά Μονή, θα συνδυαστεί και με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, όπου η περιοχή των Καλαβρύτων θα έχει σημαντικό ρόλο.