Καλάβρυτα - Λυκούρια: «Τα αρπακτικά πτηνά απειλούνται από μεταλλικούς γίγαντες»

Την αντίδραση της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουργιωτών (Σωκράτη Μούσιου προέδρου- Σπήλιου Πίστα αντιπροέδρου - Θεοδώρας Μαγκλάρα γραμματέως) προκάλεσε το ρεπορτάζ της «Π» για την μελλοντική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο όρος «Σαϊτάς» 2.000μ. υψόμετρο, με άδεια της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Αναφέρει πως πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα των Καλαβρύτων ανάμεσα στους νομούς Αχαΐας, Αρκαδίας, Κορινθίας και ιδιαίτερα δημοφιλές για τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του, περιλαμβάνει τις καταβόθρες Φενεού, έχει δώσει δε «ψωμί» σε πολλές γενιές Λυκουριωτών.

Επίσης, ότι εκεί μπορεί κανείς να βρει τα φυτά Αδωνις Κυλλήνης και Μπιμπερστάινια του «Κόκκινου Βιβλίου» των σπάνιων και απειλούμενων φυτών της Ελλάδας, αλλά και της ορνιθοπανίδας του, όπως φιδαετοί, γερακίνες και άλλα απειλούμενα πτηνά.

«Κάποιοι το έχουν βάλει στο μάτι. Χωρίς σχέδιο και επιστημονική έγκριση το χωριό μας θα γίνει σύγχρονο απολιθωμένο δάσος.

Τα αρπακτικά πτηνά δεν είναι «φτιαγμένα» να απειλούνται από μεταλλικούς γίγαντες και το περίφημο «μονοπάτι του Ηρακλή» θα περάσει στην ιστορία.

Δεν αμφισβητούμε τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, ούτε την τεχνολογία, αλλά την άναρχη τοποθέτηση» τονίζεται και εκφράζεται η ελπίδα πως θα 'ναι αρωγοί τους Περιφέρεια και Δήμος, κόντρα σε καταπατητές.