Καλάβρυτα: Κόντρα για επαναφορά εργαζομένων που κόλλησαν από τον ιό στο Γηροκομείο χωρίς τη διενέργεια νέων μοριακών τεστ

Αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον υπεύθυνος για κορονοϊό του Δήμου Καλαβρύτων Θεόδωρο Νασιώτη και τον διευθυντή του «Καλλιμανοπούλειου» Γηροκομείου Νίκο Παπαχριστόπουλο, μετά την δημόσια αναφορά του πρώτου για υποχρεωτική επαναφορά εργαζομένων που κόλλησαν από τον ιό (συμπτωματικών - ασυμπτωματικών) χωρίς τη διενέργεια νέων μοριακών τεστ, αλλά και κυρώσεων σε περίπτωση που αρνηθούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους. «Μην πιέζετε όσους προσβλήθηκαν.

Επαναφέρετέ τους όταν πρέπει και σεβαστείτε τους γέροντες που νοσηλεύετε» είπε ο κ. Νασιώτης. Απαντώντας ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε πως η εντολή που έχει από την υγειονομική υπεύθυνη της Περιφέρειας κ. Συμεωνίδου είναι εφόσον παρέλθει η 10ήμερη καραντίνα, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και κάνουν ράπιντ τεστ να επανέλθουν και κατόπιν αυτού έδωσε εντολή σε 12 από τις 15 εργαζόμενες, αφού η μονάδα έχει ανάγκη από προσωπικό και οι 7 εναπομείνασες δουλεύουν διπλές βάρδιες και έχουν καταπονηθεί.

«Εμείς κ. Νασιώτη, δουλεύουμε μέρα - νύχτα και δεν κάνουμε δηλώσεις με σκοπό την προσωπική μας προβολή» κατέληξε.