Η επέλαση του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία – Ανησυχία στο Αγρίνιο

Ξεπέρασαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, για δεύτερη σερί ημέρα τα 3.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς ο ΕΟΔΥ κατένειμε 33 νέα στο νομό.

Με τα 18 της Πέμπτης η Αιτωλοακαρνανία χρεώθηκε συνολικά 51 κρούσματα σε ένα διήμερο. Τα περισσότερα από αυτά, τα 35, κατανέμονται στο Αγρίνιο και μάλλον αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

10 εξάλλου εντοπίζονται στο Μεσολόγγι, δύο στη Ναύπακτο και από ένα κατανέμεται  σε Νεοχώρι, Αγγελόκαστρο, Πλάτανο Ναυπακτίας και Εμπεσό. Οπως επισημάινεται αφορούν άτομα με δηλωμένη κατοικία σε αυτές τις περιοχές.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως από την έναρξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ έχει κατανείμει συνολικά 284 κρούσματα.

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 16 ασθενείς με τον αριθμό να διπλασιάζεται σε δυο μόλις ημέρες. Μάλιστα, καθώς η κλινική κορωνοϊού ενηλικών διαθέτει 14 κλίνες,  αξιοποιήθηκαν και δύο από την κλινική-covid για παιδιά.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά μεταφέρθηκαν  από την περιοχή του Αγρινίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα με την κατάσταση πλέον να είναι οριακή και η ανησυχία έκδηλη.