Η απόλυτη καταστροφή σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες στον κάμπο του Λεσινίου

Σε απόγνωση αγρότες και κτηνοτρόφοι που παλεύουν μόνοι τους να περισώσουν τους κόπους μιας ζωής – Μεγάλες καταστροφές και σε οικίες στο Βαλτί – Οργή για την ολιγωρία και την αδιαφορία των άφαντων αρμοδίων – «Είναι ανεπιθύμητοι όλοι τους εδώ».

Μέσα στο νερό βρέθηκαν χιλιάδες στρέμματα χωραφιών, κτηνοτροφικές μονάδες, ζωοτροφές αλλά ακόμη και ζώα. Μόνοι κι απροστάτευτοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις λάσπες οι ντόπιοι. Καμία παρέμβαση και συμπαράσταση από Δήμο, Περιφέρεια και Τοπικούς Οργανισμούς. Για καλή τους τύχη εθελοντές με δικά τους μηχανήματα βοήθησαν να δημιουργηθούν αναχώματα και απομακρύνσεις ζωικού κεφαλαίου.

«Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή χιλιάδων ευρώ. Δυο μέρες τώρα παλεύουμε μόνοι μας να σώσουμε τις περιουσίες μας. Δεν πάτησε κανένας το πόδι του εδώ κάτω. Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι τους οι δήθεν πολιτικοί εκπρόσωποί μας σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Που είναι η αγροτική οδοποιία; Που είναι τα αποστραγγιστικά και τα αντιπλημμυρικά τους; Ο κάμπος όλος βούλιαξε και όλοι μας έχουμε ξεσηκωθεί! Μην κάνουν το αστείο και έρθουν τώρα. Είναι ανεπιθύμητοι όλοι τους εδώ!!» αναφέρει στο iAitoloakarnania.gr με αγανάκτηση κτηνοτρόφος της περιοχής.