Οι κάτοικοι της Ξερόλακκας αδικούν τον κ. Δημαρά.

Βλέποντας τις τηλεοπτικές εικόνες από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου κάτοικοι της Ξερόλακκας με φωνές και χειρονομίες απαιτούσαν την παραίτηση του δημάρχου και δεν επέτρεπαν να ξεκινήσει η συνεδρίαση, πραγματικά αναρωτήθηκα: Πού ευθύνεται ο κ. Δημαράς για να εισπράττει μια τέτοια συμπεριφορά;

Οι κάτοικοι της Ξερόλακκας έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ, η Πάτρα πνίγεται πάλι στα σκουπίδια αλλά πόσο φταίει ο κ. Δημαράς γι αυτό; Καθόλου.

Ο κ.Δημαράς όταν ανέλαβε τον Δήμο Πατρέων την 1η Ιανουαρίου 2011, βρήκε τον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας "τελειωμένο". Οι δύο προηγούμενοι δήμαρχοι, αν και είχαν 8 ολόκληρα χρόνια να προλάβουν το πρόβλημα κορεσμού του ΧΥΤΑ, δεν είχαν πράξει τίποτε. Ο κ. Φούρας μάλιστα είχε καθυστερήσει πρωτοφανώς το εργοστάσιο στου Φλόκα, όταν εντελώς ξαφνικά, απαίτησε "η όποια λύση, να περάσει μέσα από τον Δήμο Πατρέων που έχει τα περισσότερα σκουπίδια στο νομό". Αν δεν είχε παρέμβει τότε, (χάθηκαν πολύτιμοι μήνες για να επανακατατεθούν φάκελοι κ.λπ.), ίσως σήμερα το εργοστάσιο του Φλόκα να είχε ξεκινήσει! Τι θυμόμαστε από τον κ. Φούρα; Στην προεκλογική περίοδο του 2010, να ανακοινώνει -κεραυνός εν αιθρία- ότι "η νέα δημοτική αρχή πρέπει να εξετάσει ως καλύτερη λύση την δημιουργία νέου κυττάρου στην Ξερόλακκα"! Ήταν η πρώτη φορά που ένα επίσημο πρόσωπο έλεγε ότι η Πάτρα έχει πρόβλημα χώρου εναπόθεσης σκουπιδιών.

Συκρατείστε αυτό λοιπόν. Ο κ. Δημαράς παρέλαβε ένα πρόβλημα που αντί να το έχουν λύσει οι προηγούμενοι δήμαρχοι, δεν είχαν κάνει ΤΙΠΟΤΕ. Υπήρξε και ένα δεύτερο όμως. Ο "Καλλικράτης". Ο κ. Δημαράς παρέλαβε έναν Δήμο που ο προηγούμενος δήμαρχος δεν είχε κάνει -πάλι- ΤΙΠΟΤΕ, για να τον προσαρμόσει στο νέο νόμο για τους ΟΤΑ. Έτσι χάθηκαν μήνες ολόκληροι, για να οργανωθεί το νόμιμο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, οι νέοι Οργανισμοί κ.λπ. Στο διάστημα αυτό δεν υπήρχε η πρακτική δυνατότητα να γίνουν κινήσεις για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών. Δεν το επέτρεπε ο νόμος!

Και φτάνουμε στο σήμερα. Πώς γίνεται οι υπεύθυνοι για το χάλι της Ξερόλακκας να είναι στο απυρόβλητο και η νεά δημοτική αρχή που δεν φταίει πουθενά να εισπράττει συμπεριφορές λες και είναι αυτή που αδράνησε; Οι κάτοικοι της Ξερόλακκας έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αδικούν και πρόσωπα και την αλήθεια.

Το ότι ο κ. Δημαράς υποσχέθηκε κλείσιμο της Ξερόλακκας αλλά δεν τα κατάφερε δεν αλλάζει στο παραμικρό την αλήθεια. Άλλοι φταίνε, όχι αυτός.