Ηλεία: Βρέθηκε νεκρή η γυναίκα που επέβαινε στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Αναζητείται ο άνδρας

Νεκρή εντοπίστηκε νωρίς το πρωί, κοντά σε γεφύρι, στο Πλουτοχώρι του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, η γυναίκα που αγνοούνταν από χθες το βράδυ, όταν μαζί με τον σύντρόφο της, επέβαιναν σε ΙΧ το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου.

Την ίδια ώρα, αγωνία επικρατεί για τον σύντροφό της, ο οποίος ακόμα αγνοείται, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Πυροσβεστών, της ΕΜΑΚ και της Αστυνομίας.

Στις έρευνες, το έργο των οποίων η ισχυρή βροχόπτωση καθιστά ιδιαίτερα δύσκολο, επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η Ο.Υ.Δ. με 4 δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Παρόντες στις έρευνες ήταν τόσο ο αντιπεριφερειαρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης όσο και ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι ζούσε στο Πλουτοχώρι και είναι ιδιαίτερα γνωστό στην περιοχή.

Στο ίδιο σημείο έχει πλημμυρίσει η περιοχή, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει το χωριό, αλλά έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας μέχρι να υποχωρήσουν τα νερά γεγονός που κάνει δύσκολη την προσέγγιση των οχημάτων Πυροσβεστικής και συνεργείων του Δήμου. Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί ζημιές στις αγροτικές περιουσίες των κατοίκων ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και σε άλλες υποδομές του Δήμου.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμη γυναίκα αφού στην προσπάθειά της να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, λίγο πριν της έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.