Δημ. Κατσικόπουλος: Τίποτα καινούργιο στον απολογισμό της Περιφέρειας

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου απο τη στιγμή που αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους οι νέες Περιφερειακές αρχές αλλά και οι Δημοτικές λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους. Αυτό συνέβη και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Και επακολούθησαν οι γνωστές ανακοινώσεις, παρατηρήσεις, σχόλια και κριτική. 
Αλλοίμονο όμως, μια απο τα ίδια. Ανούσια και ανώφελη κόντρα και κοκορομαχία. "Δέν τα κάνατε εσείς, τα βρήκατε έτοιμα από εμάς" η μία πλευρά, ανταπάντηση απο την άλλη. Πόλεμος γιά το χθές και όχι για το αύριο.
Στίς συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οι ίδιες κορώνες.

Η αλήθεια είναι οτι δέν είναι δυνατόν μία νεοεκλεγείσα αρχή είτε Περιφερειακή είτε Δημοτική να οριμάσει μελέτες, να εξασφαλίσει πιστώσεις, να εντάξει εργα να τα δημοπρατήσει και πολυ περισσότερο να τα υλοποιήσει μέσα στίς ασφυκτικές προθεσμίες του ενός έτους.

Αυτό σημαίνει η οτι οι προηγούμενοι ήσαν ανύπαρκτοι η οτι οι επόμενοι είναι διαστημικοί. Ούτε το ένα μπορεί να συμβαίνει ούτε το άλλο. 

Μού δίδεται η ευκαιρία να αναφέρω οτι οι τρείς Νομαρχιακές Αυτοδιοικησεις, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαίας και Ηλείας, παρέδωσαν το 2010 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώριμες μελέτες, εξασφαλισμένες πιστώσεις αλλά και δημοπρατημένα εργα με εγκατεστημένους εργολάβους, πρίν παραδώσουν τη σκυτάλη, καθώς και αποθεματικο στην Τράπεζα της Ελλάδος περιπου δεκα εκατομμύρια  Εuro.

Άλλωστε αυτή ήταν η αποστολή μας και δεν χτυπήσαμε τις καμπάνες για να το διαλαλήσουμε. 

Η οποιαδήποτε λοιπόν Αρχή όταν παραδίδει στόν επόμενο δεν αναλώνεται στο να θυμίζει το παρελθόν. 

Αποστολή της είναι να συμβάλει κριτικά και εποικοδομητικά για το καλύτερο.

Η παρελθοντολογία δεν προάγει το δημόσιο διάλογο. Ειδικά,  θεματα όπως η Πατρών- Πύργου, η πολύπαθη, είναι προτιμότερο να μην υπενθυμίζεται στούς πολίτες της Δυτικής Ελλάδας διότι οι ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων  της τελευταίας δεκαετίας, αλλά και των Αυτοδιοικητικών είναι εγκληματικές.

Δημοπρατήθηκε προ ετών, ήλθαν οι επόμενοι κατάτμησαν την εργολαβία, ξαναηλθαν οι προηγούμενοι και η κατ ευφημισμό Εθνική οδός παραμένει ακόμα πρωταθλήτρια στα θανατηφόρα τροχαία.

Δέν θα συνεχιίσω αποδίδοντας ευθύνες, όμως με λιτανείες δρόμος δε γίνεται. 

Η Περιφερειά μας κυριοι ειναι πρώτη στήν ανεργία και τρίτη απο το τέλος στο κατά κεφαλή ΑΕΠ, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στόχος όλων μας είναι να την ανεβάσουμε επίπεδο. Όλα τ άλλα είναι νάχαμε να λέγαμε.

* ΑΡΘΡΟ του Δημήτρη Κατσικόπουλου