Αχαΐα: Αναμενόμενη και συνηθισμένη σεισμική δραστηριότητα

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Ευθύμιος Σώκος, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Ναυπάκτου χθες τα ξημερώματα.

Η σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 5:36 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, εντάσσεται προφανώς στην ίδια σεισμική ακολουθία που είχαμε τους τελευταίους δύο μήνες, ανέφερε ο καθηγητής Ευθύμιος Σώκος.

Παράλληλα, ο καθηγητής επισημαίνει ότι «καταγράφεται μετασεισμική ακολουθία», καθώς, όπως λέει, «έχουν σημειωθεί και σημειώνονται μετασεισμοί».

Σύμφωνα με τον κ. Σώκο, «από τη στιγμή που ξεκίνησε η σεισμική ακολουθία τον περασμένο Δεκέμβριο, αναμέναμε μία τέτοια εξέλιξη, καθώς στον Κορινθιακό Κόλπο τα βλέπουμε αυτά».

Να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, στις αρχές Ιανουαρίου, είχε σημειωθεί σεισμική ακολουθία με δονήσεις ίδιας περίπου ισχύος.

Το επίκεντρο της χθεσινής δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 11 χλμ ΝΑ της Ναυπάκτου, προς την πλευρά του Λαμπιρίου Αχαΐας.