Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Αιγιάλεια για τον ΧΥΤΑ ΠΑπανικολού

Την εδώ και τώρα υλοποίηση των δεσμεύσεων του κατά την προεκλογική περίοδο, ζητούν επιτακτικά με επιστολή τους κάτοικοι και οι φορείς της Δυτικής Αιγιάλειας, για τον ΧΥΤΑ Παπανικολού, μιας και την Δευτέρα το μεσημέρι στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, έχει τεθεί μεταξύ των θεμάτων, η αγορά εξοπλισμού για τον ΧΥΤΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Οι παρανομίες συνεχίζονται στο ΧΥΤΑ Παπανικολού.

Αν και εκκρεμεί στο ΣτΕ το θέμα της χρηματοδότησης του παράνομου ΧΥΤΑ Παπανικολού, αφού η δικάσιμος ορίστηκε για τις 24 Μαρτίου 2015.

Αν και Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων 3ης Δ.Ε. Ν. Αχαΐας, τυπικά δεν υφίσταται ακόμα.

Αν και υπάρχουν πρόστιμα για τις παρανομίες στο συγκεκριμένο έργο.

Αν και υπάρχει πράξη Βεβαίωσης Παράβασης από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Αν και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επισημαίνει ότι υπάρχουν παρανομίες και αναμένει (εδώ και οχτώ μήνες) το φάκελο τροποποίησης της αδειοδότησης από την Περιφέρεια, η οποία συνεχίζει να μην τον αποστέλλει.

Εν τούτοις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 24ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην προμήθεια εξοπλισμού, με προϋπολογισμό 670.000 €, για ένα παράνομο έργο και συγκεκριμένα θα ψηφιστεί:

«Η προμήθεια «Κινητού εξοπλισμού Χ.Υ.Τ.Α. Δυτικής Αιγιαλείας» (ενός συμπιεστή απορριμμάτων, ενός  ελαστικοφόρου φορτωτή και ενός ανατρεπόμενου φορτηγού) προϋπολογισμού 670.000 €, για τις ανάγκες λειτουργίας του  Χ.Υ.Τ.Α. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης  Απορριμμάτων 3ης Δ.Ε. Ν. Αχαΐας».

Για ένα έργο που δεν έχει φτάσει ούτε στο 50%, προχωρούν στην αγορά εξοπλισμού σαν να πρόκειται να λειτουργήσει αύριο.

Καταγγέλλουμε το γεγονός και καλούμε το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Θ. Παναγόπουλο να κάνει το ίδιο ΣΗΜΕΡΑ, αφού σύμφωνα με το έγγραφο, προχωρούν στη συγκεκριμένη προμήθεια στο όνομα της 3ης Διαχειριστικής και να σταματήσει ΑΜΕΣΑ το έργο, όπως υποσχέθηκε προεκλογικά. Εάν δεν το κάνει, σημαίνει ότι είναι σύμφωνος με αυτήν την ενέργεια”.