Αιγιάλεια: Νέο κρούσμα σε σχολείο - Προειδοποίηση Καλογερόπουλου

Η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί την τοπική εκπαίδευση στην Αιγιάλεια, με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας να μην προλαβαίνει να αντιμετωπίσει τα κρούσματα.

Μετά από τις περιπτώσεις 2 μαθητών και ενός δασκάλου, χθες υποχρεώθηκε και πάλι σε απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος με το νηπιαγωγείο, για λόγους καθαρά προληπτικούς, καθώς πατέρας μαθήτριας διαγνώσθηκε θετικός και μάλιστα δούλεψε εκεί το σαββατοκύριακο. Η οικογένεια τέθηκε σε 14ήμερη καραντίνα, ενώ ουδείς γνώριζε εάν μαθητής ή μαθήτρια είναι θετικοί.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γρ. Τριανταφυλλόπουλος επανέλαβε πως προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η προφύλαξη της υγείας αλλά και της ψυχολογικής στήριξης δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά, ενώ υπενθύμισε πως έγιναν τεστ σε εργαζόμενες καθαριότητας, σχολικούς φύλακες και τροχονόμους, όπως και σε εκπαιδευτικούς, με ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα των σχολείων.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος κάλεσε τον κόσμο να μην επαναπαύεται κι ας είναι στο «κίτρινο» η περιοχή, με καλή επιδημιολογική εικόνα, σε συνδυασμό με πρόσφατα τυχαία τεστ που ήταν όλα αρνητικά.

«Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεδομένου ότι η γειτονική Πάτρα, με την οποία υπάρχει καθημερινή επαφή για επαγγελματικούς και κοινωνικούς λόγους, χαρακτηρίστηκε με κόκκινο, κάτι που σημαίνει πως ο κίνδυνος ραγδαίας διάδοσης του κορονοϊού παραμένει μεγάλος και βρίσκεται κυριολεκτικά στην πόρτα μας»

δήλωσε.