Αιγιάλεια: Μίλησαν για έργα Φαρμάκης-Καλογερόπουλος - Ανάπλαση και αποχέτευση στο επίκεντρο

Ευχάριστη εξέλιξη αποτέλεσε η χρηματοδότηση της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως και του Αποχετευτικού της οδού Κορίνθου στο Αίγιο, κάτι που μόνο δεν έκρυψε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, αφού πρόκειται για αξιόλογα έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Τα εύσημα αποδόθηκαν στον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, για το πρώτο με 2,4 περίπου εκατ. ευρώ και για το δεύτερο με 1,5 εκατ. ευρώ.

> Η ανάπλαση στο κέντρο αφορά στη διαμόρφωση του τμήματος από το κτίριο Παναγιωτόπουλου μέχρι τα φανάρια της Σολωμού (445 μ.) με διαμορφώσεις και επιστρώσεις πεζοδρόμων, οδών, πεζοδρομίων, πλατειών, φύτευση δενδροστοιχιών, επέκταση και συμπλήρωση του δικτύου και η μετακίνηση ή ανακατασκευή φρεατίων και σχαρών του δικτύου απορροής και αποχέτευσης ομβρίων, της ύδρευσης και τον ηλεκτροφωτισμό με τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.

> Η αποχέτευση έρχεται ν' αντικαταστήσει υπάρχοντες, εδώ και δεκαετίες, συλλεκτήριους αγωγούς από το ύψος της Πυροσβεστικής έως και τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος επί της οδού Ζ. Πηγής, άνω των 2 χλμ.και με τη λειτουργία του θα εξυπηρετούνται πλέον και οι εσωτερικές οδοί που δεν διαθέτουν πρόσβαση στην αποχέτευση, ενώ θα λυθεί το πρόβλημα με λιμνάζοντα όμβρια ύδατα από νεροποντές. Ο νέος αγωγός θα μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Αιγίου.

Ο κ. Καλογερόπουλος τόνισε την αγαστή συνεργασία δημοτικής αρχής και Περιφέρειας για την καθημερινότητα των δημοτών και μία πόλη σύγχρονη, με προοπτικές εξέλιξης.

Πάντως, αναμένονται κι άλλα ευχάριστα έργα σε όλη την έκταση του Δήμου.