Αιγιάλεια: Η αιγιώτικη «Adveos» σε Κινέζους με 7,5 εκατ. $

Εξαγορά της αιγιώτικης εταιρείας «Adveos» , που εδρεύει στην Καλλιθέα Αιγίου, εξαγοράστηκε από την κινέζικη «Beken Corporation» με έδρα τη Σαγκάη, έναντι ποσού που, κατά πληροφορίες, ανέρχεται στα 7,5 εκατ. δολάρια και παρότι το ποσό είναι μικρό σε σύγκριση με άλλες εξαγορές που ολοκληρώθηκαν τη φετινή χρονιά, η αξία της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι μεγάλη, δεδομένου ότι εντός της τριετίας η εταιρεία είναι πιθανόν να απασχολεί στην Αθήνα 100 άτομα από 35 που απασχολεί τώρα.

Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας και η συμφωνία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Εκκρεμούσε ωστόσο η έγκριση του deal από τις κινεζικές αρχές.

Η Adveos δραστηριοποιείται στο χώρο της Μικροηλεκτρονικής και συγκεκριμένα υλοποιεί και εκμεταλλεύεται εμπορικά προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας για ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά κυκλώματα (chips) υψηλής τεχνολογίας.

Είναι η πρώτη εξαγορά στην Ελλάδα από κινεζική εταιρεία στην αγορά των ημιαγωγών και οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν εν μέσω πανδημίας για να ολοκληρωθούν σε ένα χρονικό σημείο που ακόμα και σημαντικοί παίκτες της αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, όπως δήλωσε ο γενικός της διευθυντής Γιώργος Δημητρόπουλος.