Ένα μοναδικό Μουσείο στο Σπήλαιο Λίμνης Καστριών

Προχωρά η υλοποίηση μιας σημαντικής προσθήκης, με υπεραξία,«Σπήλαιο Λιμνών». Πρόκειται για μία ιδέα του Δήμου Καλαβρύτων και συγκεκριμένα της προηγούμενης διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης του «Σπηλαίου Λιμνών Καστριών».
Αφορά στην παράλληλη στέγαση και λειτουργία «Κέντρου Τεκμηρίωσης», ενός δηλαδή Μουσείου μοναδικού στην Ελλάδα, το οποίο θα λειτουργήσει για να προσελκύσει επισκέπτες και ιδιαιτέρως μαθητές σχολείων που δραστηριοποιούνται στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Ιστορία.
Τα εκθέματά του θα είναι περιβαλλοντικής, παλαιοντολογικής, σπηλαιολογικής και γεωλογικής φύσεως και ο επισκέπτης θα μπορεί να βρεθεί κυριολεκτικά στη φύση.
Εκεί θα υπάρχει ένα δέντρο, του οποίου οι καρποί θα είναι πακέτα δώρων και καθένας από αυτούς που θα βγαίνει από τον επισκέπτη -συμβολίζοντας τη χλωρίδα, πανίδα κ.ά.- θ' αρχίσει να γέρνει και θα τον οδηγεί στο διδακτικό συμπέρασμα ότι η φύση επηρεάζεται όταν βάναυσα αφαιρούμε κάτι που φέρνει ανατροπή και επομένως πρέπει να προστατευτεί.
Το Μουσείο αναμένεται να τονώσει το «Σπήλαιο Λιμνών», αφού θα προσφέρει κάτι το διαφορετικό σε όποιον το έχει ξαναεπισκεφτεί. Θα στεγαστεί στο παλιό εστιατόριο, το οποίο ενώ ήταν σε άθλια κατάσταση, ξηλώθηκε, ανακαινίστηκε και έγινε όλο πέτρινο, με αμφιθέατρο. Δ.Τ.