" Μεγαλωνει " ο Προαστιακος - Μεχρι τελος Γεναρη και στα Αραχωβιτικα

   Στη Αθηνα συναντηθηκε χτες Δευτερα ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Λέγκας , με στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Κυριο θεμα συζητησης ηταν το έντονο ενδιαφέρον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την ολοκλήρωση της βόρειας επέκτασης του Προαστιακου αλλά και την επέκταση προς το Νότο.

    Συμφωνησαν μεταξυ αλλων ως το τέλος Ιανουαρίου ο Προαστιακός να φτάσει στα Αραχωβίτικα. Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η στάση του Ψαθοπυργου θα έχει εποχιακή λειτουργία ενώ υπό συζητηση βρίσκεται η στάση στο Ακταίο.  

   Συζητήθηκε επισης το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής και συγκεκριμένα της κατάργησης του μειωμένου εισιτηρίου σε συγκεκριμένες ομάδες επιβατών, κάτι το οποίο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανεξετάσει άμεσα.

   Τέλος ο Αντιδήμαρχος προτεινε συναντηση στο Δημαρχείο της Πάτρας, μεταξυ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ του ΚΤΕΛ και του Δήμο Πατρέων, με σκοπο την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας και των τριών φορέων, ενόψει των νέων δεδομένων που φέρνει η λειτουργία του Προαστιακού από τον Ψαθόπυργο έως και τα Καμίνια.

   Στοχος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειναι η επέκτασης της γραμμής έως την Κάτω Αχαΐα. Από την πλευρά του ο Δήμος Πατρέων ασκεί πιέσεις για σύνδεση του μέσου με το αεροδρόμιο του Αράξου . Τα προβλήματα της συγκεκριμενης επέκτασης εντοπίζονται σε επίπεδο συντήρησης γραμμής αλλά και υποδομών. Κατι που πιστευεται οτι ευκολα η δυσκολα θα ξεπεραστουν .

   Επομενο ραντεβου στα μέσα Ιανουαρίου με τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Λέγκα να συζηταει τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για την λειτουργία της γραμμής έως τα Καμίνια.           

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης