Φυλακές Αγ. Στεφάνου Ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση, τον «Βυσσινόκηπο» του Άντον Τσέχωφ, σε μετάφραση Μάριου Πλωρίτη και σκηνοθεσία Φώτη Λάζαρη, είχαν την τιμή και τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή 05 Μαΐου οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, προσωπικό αλλά και μέλη της θεατρικής ομάδας του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας, καθώς και οι προσκεκλημένοι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής του ΣΔΕ Πάτρας κ. Ανδρέας Ζέρβας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο διευθυντής του Σχολείου κ. Γεράσιμος Αντύπας, ενώ μετά το τέλος της παράστασης οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί συζήτησαν με τους ηθοποιούς και τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, σχετικά με την παράσταση, αλλά και για το διαχρονικό και επίκαιρο χαρακτήρα των μηνυμάτων του «Βυσσινόκηπου» του Τσέχωφ.

Η δημιουργική σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Φώτη Λάζαρη, η καταπληκτική ερμηνεία και απόδοση των χαρακτήρων από τους ηθοποιούς, η πρωτότυπη και πολύ όμορφη μουσική επένδυση, οι χορογραφίες, τα πολύ ταιριαστά κοστούμια και βεβαίως το δυνατό θεατρικό κείμενο του Τσέχωφ ταξίδεψαν τους θεατές στη Ρωσία των αρχών του 20ού αιώνα, παρασύροντάς τους σε μια διαρκή ακροβασία ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση, ενώ παράλληλα καθήλωσαν και μάγεψαν το κοινό που ταυτίστηκε με τους ήρωες του έργου και καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς στο τέλος της παράστασης.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και o Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας, ευχαριστούν θερμά τον σκηνοθέτη κ. Φώτη Λάζαρη και όλη τη Θεατρική Ομάδα της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας για την πολύ δυνατή εμπειρία που προσέφεραν καθώς και για το γεγονός ότι με τη θεατρική παράσταση μας άνοιξαν διάπλατα ένα παράθυρο προς την τέχνη και το ποιοτικό θέατρο, ενώ συνέβαλαν καταλυτικά στην επίτευξη ενός σημαντικού στόχου του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που είναι το χτίσιμο γέφυρας για την επίτευξη διασύνδεσής του με την κοινωνία.