Τα πρώτα χελωνάκια του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς(ΦΩΤΟ)

Την ​Παρασκευή 12 Ιουνίου στα πλαίσια παρακολούθησης της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta καταγράφεται η πρώτη φωλιά για το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Η φωλιά αμέσως προστατεύεται με ταινία σήμανσης, ενημερωτική πινακίδα και καθημερινά παρακολουθείται.

566xxxx.jpg

Πέρασαν από τότε 57 ημέρες μέχρι να εκκολαφθούν τα αυγά που εναπόθεσε η χελώνα και τα πρώτα καρετάκια το βράδυ της Παρασκευής 7 Αυγούστου αναρριχήθηκαν μαζικά προς την επιφάνεια της άμμου εγκαταλείποντας τη φωλιά τους με μοναδικό προορισμό τη θάλασσα.

tria14.jpg

Όποιο είναι τυχερό και επιζήσει από τους θηρευτές, τις καιρικές συνθήκες αλλά και τον άνθρωπο επιστρέφει στις ακτές της περιοχής που έχει καταγράψει στο μυαλό του από τότε που ήταν νεοσσός για να ζευγαρώσει.

dyo13.jpg

Το θηλυκό φτιάχνει την φωλιά του στην παραλία για να γεννήσει τα 80-120 αυγά που μοιάζουν σαν το μπαλάκι του πίνγκ πόνγκ.

ena14.jpg

Ο αριθμός των φωλιών στο Εθνικό Πάρκο αυξάνεται και η προστατευόμενη περιοχή έρχεται να επιβεβαιωθεί από το πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά από την ίδρυση και λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης ως σημαντική περιοχή ωοτοκίας για το απειλούμενο θαλάσσιο είδος.

tess2.jpg

Η προσπάθεια συνεχίζεται ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν οι δημόσιες εκσκαφές φωλιών που θα μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός πολίτες και λουόμενοι της ευρύτερης περιοχής!