Στο πόδι οι κάτοικοι της Παραλίας για το χαράτσι της ΔΕΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν αύριο Τρίτη το πρωί οι κάτοικοι της Παραλίας του Δήμου Πατρέων, έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων. Οι κάτοικοι μετά από Λαϊκή Συνέλευση ζητούν να μην πληρωθεί το τέλος ακινήτων που επιβλήθηκε στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι κάτοικοι θα καταφθάσουν με αυτοκινητοπομπή.

Νωρίτερα στις 9 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Παραλίας έχει ως εξής:

«Προς την διοίκηση της ΔΕΗ και την κυβέρνηση:

Δεν πληρώνουμε χαράτσι γιατί δεν χρωστάμε εμείς.

Δεν φοβόμαστε την τρομοκρατία σας, γιατί έχουμε δίκιο.

Προειδοποιούμε: μαζέψτε τους «δήμιους με τα κατσαβίδια» με το καλό!

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μία διακοπή ρεύματος.

Στις 15/1 ημέρα Κυριακή στις 11:30 έγινε συγκέντρωση - συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Παραλίας για το θέμα των Αντιστάσεων στην εποχή του μνημονίου.

Το θέμα κυρίως ήταν το χαράτσι και κυρίως το ζήτημα της πληρωμής της 2ης δόσης. Η Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε ότι το χαράτσι είναι άδικο, παράνομο και πρέπει να ανατραπεί! Δεν θα το πληρώσει κανένας πολίτης την κρίση και τα κλεμμένα των «από πάνω» των τοκογλύφων, των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών μέσω του παράνομου χαρατσιού. Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που ένα εργολαβικό συνεργείο προβεί σε ενέργεια διακοπής ρεύματος τότε αυτό θα θεωρείται πράξη εχθρική και θα αντιμετωπίζεται αναλόγως από τη επιτροπή και από τους κατοίκους.

Όλοι μαζί μπορούμε. Δεν τους φοβόμαστε. Οι απεργίες της Χαλυβουργίας, του ΑΛΤΕΡ, της Λουκίσα, της ΑΒΕΞ, ο αγώνας των πολιτών της Ξερόλακκας δείχνουν τον δρόμο.

Όλοι μαζί καταλάβαμε ότι σαν πρώτη προϋπόθεση θετικών για το λαό και τη χώρα εξελίξεων, πρέπει και μπορούμε να ανατρέψουμε την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ, να ρίξουμε το μνημόνιο και  να αντιστρέψουμε το εφιαλτικό σενάριο που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους και το λαό.

Η Επιτροπή Αγώνα Παραλίας καλεί όλους τους εργαζόμενους -ες, άνεργους -ες, την νεολαία να έρθει μαζί μας στον αγώνα και να συμμετάσχει στην κινητοποίηση στην ΔΕΗ την Τρίτη 17/1 στις 12:00 (θα προηγηθεί αυτοκινητοπορεία την ίδια μέρα στις 11:00 από την ΕΥΑ, που θα καταλήξει στην ΔΕΗ). Δηλώνουμε στην ΔΕΗ ότι το παράνομο χαράτσι θα ακυρωθεί στην πράξη από εμάς με τους αγώνες μας και τις συλλογικές μας αντιστάσεις.

Τρίτη 17/1 στην ΔΕΗ (αυτοκινητοπορεία την ίδια μέρα στις 11:00 από την ΕΥΑ για να καταλήξει στην ΔΕΗ)  συγκεντρωνόμαστε και διαδηλώνουμε:

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ Β’ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ

ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ - ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Ανατρέπουμε Κυβέρνηση - Τρόικα - Μνημόνιο

Δεν χρωστάμε στο κεφάλαιο, στους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους

Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις θα φέρουν την νίκη και την ανατροπή!

Κανένας μόνος του στην κρίση

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.