Αναβολή για τις 22 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των λιμενικών

Αναβολή για τις 22 Νοεμβρίου πήρε η δίκη για την υπόθεση με το κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών μέσω του λιμανιού της Πάτρας, στην οποία εμπλέκονται συνολικά 15 άτομα μεταξύ αυτών και λιμενικοί.


Η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινούσε σήμερα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας αλλά πήρε αναβολή λόγω της κινητοποίησης των δικαστικών λειτουργών.


Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 15 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων οι οκτώ είναι λιμενικοί, και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες φορτηγών και αλλοδαποί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης εγκληματικής ομάδας, ωστόσο ένας ακόμα κατηγορούμενος για την υπόθεση διαφεύγει της σύλληψης.


Να θυμίσουμε πως η υπόθεση είχε αποκαλύφθηκε στις 25-11-2008, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με τους άνδρες του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος. Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ Έλληνες, με την κατηγορία ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ενώ από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή άλλων επτά ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις αλλοδαποί.


Οι λιμενικοί πάντως από την πρώτη στιγμή αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα. Η εμπλοκή των λιμενικών προέκυψε μέσα από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες.